ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Linda jagar retrofynd med loppomobilen

Eli Åhman Owetz · 1 Maj 2013
Uppdaterad 1 Maj 2013
Linda jagar retrofynd med loppomobilen

Linda jagar retrofynd med loppomobilen Foto: Scanpix


Linda Larsson-Levins lägenhet är en retrodröm i turkosa och gröna nyanser. En stor del av inredningen är köpt på loppmarknader.

klar

Artikellänk är kopierad

Linda Larsson-Levin inreder med fynd från loppmarknader.
Linda Larsson-Levin inreder med fynd från loppmarknader.Foto: Marie Kjellander
Sovrummet är retro-inrett i blått.
Sovrummet är retro-inrett i blått.Foto: Marie Kjellander

Så gott som varje helg är hon ute på loppisrunda. En av väninnornas bil går numera under namnet Loppomobilen. Kompisarna jagar i flock, och hittar saker åt varandra.

– Det gäller att teama upp med folk som inte samlar på samma grejer. Fast ibland... får man öva sig på att bli glad för någon annans skull, säger Linda

På bloggen ”Porslinan –jakten på det stora fyndet” visar Linda Larsson-Levin sina samlingar av bland annat Mari Simmulsens Upsala-Ekeby-keramik. De senaste åren har hon också börjat leta efter vintagekläder, främst vackra klänningar.

Så vad är hon på jakt efter just nu?

– Faktiskt något så enkelt som en osthyvel. Men det är en speciell norsk hyvel, litet spetsig med svart bakelithandtag.

Det största fyndet som Linda gjort på en loppis är Lisa Larsons keramiktavla med en solros. Den fanns på en loppis i Karlskrona, för femton kronor.

– På kvällen den dagen såg jag den gå för drygt 1 000 kronor på Tradera.

Den som inreder sitt hem med gamla saker från loppisar har föremål omkring sig med en historia. I Lindas kök hänger farmors grytlappar bredvid handdukar köpta på loppis.

– Ens hem blir fullt av roliga minnen. Man minns den där soliga dagen på en bakluckeloppis. Det är inte lika roligt att minnas dagen som man tillbringade på Ikea... 

I loppisfeberns spår dyker nya arrangemang upp.

• Loppissafari. Loppisbesök i 2–3 dagar med självhushållning och övernattning i stuga på landet utanför Gamleby i Småland. Endast grupper, 5-7 personer.

www.loppissafari.se

• Loppiskurs. Tvådagars helgkurs där deltagarna får lära sig bedöma äldre saker. Arrangerades första gången i höstas, återkommer antagligen i höst. www.stockholmsmarknader.se

klar

Artikellänk är kopierad

Eli Åhman Owetz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro