ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lindsay Lohan – ett jagat villebråd

Stockholm TT Spektra · 9 Sep 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Mest jagade stjärnan på filmfestivalen i Venedig: 20-åriga Lindsay Lohan. Det beror inte så mycket på det hon gör på film, utan på att hon är ständigt omskriven i skvallerpressen. Inte minst koncentreras skriverierna på alla verkliga eller påstådda skandaler kring henne. – Jag är den jag är, jag gör det jag gör och jag säger det jag vill, säger Lindsay Lohan.

Hon har kommit hit till Venedig för att tala om filmen "Bobby". Den är regisserad av Emilio Estevez, och handlar om ett antal människor som befinner sig på Ambassadour Hotel i Los Angeles den natt då Bobby Kennedy mördades 1968. Lindsay Lohan spelar en kvinna som ska gifta sig med en man hon knappt känner för att på det sättet rädda honom från att bli skickad till kriget i Vietnam. @fråga:Du var inte född när Bobby Kennedy mördades. Vad har han betytt för dig? – Han har stått som en symbol för något gott, för en tro på att man kunde förändra någonting. När han dog kände uppenbarligen många det som att allt hopp försvann. Hon fortsätter: – Till viss del är det ju en politisk film. Det kommer säkert skvallerpressen att få till att jag har blivit politisk aktivist.

@brödtext:I USA har detskrivits mycket om Lohan på sistone, inte minst att man från olika håll klagat över hennes uppträdande på filminspelningar, där hon flera gånger kommit så sent att teamet stått och väntat i timmar. – Ja, det där är jag ledsen över. Jag har bett om ursäkt. Man låter inte ett team stå och vänta. Men det som skrivs om mig är till 98 procent falskt. Och jag låter det inte påverka mig. Jag är den jag är och jag låter bli att läsa allt strunt. Nyligen skrevs det att hon hade förlovat sig. – Mamma ringde och var lite sur och sa "du kunde väl ändå ha berättat det för mig". Och jag fick svara "men mamma, det är inte sant". Jag är ung och jag begår mina misstag och lär mig av dem. Skillnaden mot de flesta andra i min ålder är att deras misstag sker utan att det skrivs om det.

Hon har mängder med unga fans, som hon gärna vill vara en rollmodell för. Tror hon att fansen nu följer med henne när hon gör mer vuxenorienterade filmer? – Jag hoppas det. Men vilka är mina fans? Jag var på Hawaii nyligen och där kom det fram några treåringar som kände igen mig. Och jag undrade hur de kunde göra det. Samtidigt kom det fram ett medelålders par och ville ha autografer. Så mina fans finns uppenbarligen i en mängd generationer. Gunnar Rehlin/TT Spektra

Bildtext 1: Lindsay Lohan, Christian Slater, regissören Emilio Estevez, Freddy Rodriguez, och Svetlana Metkina, vid visningen av "Bobby" på filmfestivalen i Venedig. Foto: Fabrizio Bensch/Scanpix

Lindsay Lohan är även aktuell med Robert Altman-filmen "A praire home companion" som har premiär i Sverige på fredag.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT Spektra
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro