ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Linköping värvar Ivan Majesky

TT · 22 Sep 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

VÄRVNING Linköpings HC har skrivit kontrakt med den slovakiske landslagsbacken Ivan Majesky.Majesky är 30 år gammal och har de tre senaste säsongerna spelat i NHL. Han har representerat Florida, Atlanta och i fjol Washington Capitals. Under de tre åren har han spelat 202 NHL-matcher, gjort åtta mål och svarat för 23 målpassningar.

Han har spelat i de två senaste OS-turneringarna för Slovakien och dessutom i VM 2003 och 2005. Kontraktet börjar gälla i mitten av oktober och Majesky kan då vara spelklar till bortamatchen mot Frölunda den 17 oktober. Fram till dess spelar han med Oulun Kärpät från Uleåborg i den finländska ligan. - Ivan kommer att spela för LHC under så kallat artistkontrakt. En så välmeriterad back, som varit ordinarie hela tiden i NHL, kommer givetvis att ge laget styrka, främst i det defensiva spelet, säger Johan Hemlin, sportchef i LHC, i ett pressmeddelande.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro