ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Linnéa, 16, hängdes ut av SD-anställd efter våldtäkten

Linnéa Borgert · 13 Feb 2017
Uppdaterad 13 Feb 2017
"Han använde mig som offer för sina politiska åsikter", säger Linnéa Stjernström, som hängdes ut på Findel Madisons sajt.

"Han använde mig som offer för sina politiska åsikter", säger Linnéa Stjernström, som hängdes ut på Findel Madisons sajt. Foto: Stjernkvist/TT/Privat


Under ett års tid blev Linnéa Stjernström manipulerad och våldtagen av en man i medelåldern. Hon är ett av de brottsoffer som har hängts ut på en anonym sajt som ägs av Findel Madison, ett av toppnamnen i SD:s ungdomsförbund. – Jag kände mig utnyttjad, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

I förra veckan kunde Metro avslöja att Findel Madison, ledamot i Ungsvenskarnas verkställande utskott och anställd på Sverigedemokraternas gruppkansli i riksdagen, står bakom en anonym sajt som hänger ut både gärningsmän och brottsoffer. Bilder på brottsoffer ”censurerades” med en smal svart fyrkant över ögonen, men personerna var i flera fall lätta att identifiera. Några timmar efter att Metro publicerade artikeln togs sajten ned.

Enligt Findel Madison var syftet med sidan ”att synliggöra det faktum att våldtäkt mot barn kan ge så lite som två månaders fängelse”, vilket han skrev i ett sms till Metro i onsdags. Inte heller Tobias Andersson, som är ordförande för Ungsvenskarna, såg några problem med sajten då han ansåg att den låg i linje med deras politik om hårdare straff.

Linnéa Stjernström, 16, är en av de som har sett en bild av sig själv på sidan. Bredvid fanns en bild på mannen som utnyttjade och våldtog henne när hon var 13 år. Mannen som hon från början pratade och spelade fotboll med, men som började kräva mer och mer.

– Han blev som en fadersfigur. Jag blev jättemanipulerad. När jag sa att jag inte ville sa han ”du vill visst”. Det höll på i över ett år, säger hon.

Hon berättar att det kändes hemskt att se en ihopklippt bild på sig själv och gärningsmannen på sajten.

– Jag kände mig förnedrad. Jag vill inte se mig själv så. Jag blev jätteledsen. Även om inte ögonen syns så ser man att det är jag. De har tagit en bild av mig, från Facebook tror jag. Sedan tog de en text som jag har skrivit på min blogg och publicerade den också, säger hon och fortsätter:

– Jag kände mig utnyttjad. Han (Findel Madison – reds anmärkning) använde mig som offer för sina politiska åsikter. Han utnyttjade mig och andra för att komma framåt i sin karriär.

I många av brottsfallen som har valts ut till sajten har gärningsmannen utländsk bakgrund. Linnéa Stjernström är upprörd över att hennes exempel har använts i, vad hon menar, ett politiskt syfte.

– Det han gjorde mot mig har ingenting med hans hudfärg eller hans bruna ögon att göra, som de ville måla upp det som på sidan, säger hon.

Linnéa Stjerström har tidigare berättat sin historia i en lokaltidning i hopp om att förändra synen på sexuella övergrepp.

– Då valde jag att göra det. Nu hade jag inte valt det, att de skulle publicera en bild på mig och min gärningsman. Nu vill jag berätta om det för att jag vill att de ska stå för att de har gjort fel, säger hon.

Metro har sökt Findel Madison.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnéa Borgert
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro