ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Linnéa Claeson blev förföljd av tre män: Tänker på det varje gång

Filip Häggberg · 17 Jul 2017
Uppdaterad 17 Jul 2017
Linnéa Claeson.

Linnéa Claeson. Foto: Noella Johansson/TT


Handbollsspelaren och opinionsbildaren Linnea Claeson sommarpratade i måndagens Sommar i P1. Där berättade hon bland annat om hur hon blev förföljd av tre män när hon var på väg hem. Vad skulle de gjort om de kom ikapp mig?”, frågar hon sig.

klar

Artikellänk är kopierad

Handbollsspelaren Linnea Claeson har under året bland annat uppmärksammats för sitt Instagram-konto @assholesonline, där hon avslöjar hur okända män skriver och sextrakasserar henne och hur hon svarar.

Syftet? Ett mer jämställt Sverige och att visa på det näthat som kvinnor utsätts för.

På måndagen var hon sommarvärd i Sommar i P1.

Där berättade Claeson bland annat om hur hon i skolan ombads att sudda ut nedlåtande saker som stod om henne på skolans väggar, när det var killar som skrivit det. Det vägrade hon.

Hon beskrev också hur hon blev utslängd från krogen, efter att ha slagits med en man som tafsat på henne.

En annan kväll, för ett och ett halvt år sedan, blev hon förföljd av tre män från när hon var på väg hem från tunnelbanan. Cleasons killkompis kom till undsättning och männen valde att vända.

– Vad skulle de ha gjort om de kom ikapp mig? Våldta mig? Mörda mig? Skulle de inte göra någonting alls? Det har blivit ett ärr, jag tänker på det varje gång jag går hem från tunnelbanan, säger hon i Sommar i P1.

Claeson delade också med sig av en traumatisk upplevelse som utspelade sig när hon reste med sitt handbollslag.

En man som hon beskriver som missbrukare hamnade på ett tågspår på Stockholm central, mitt framför ögonen på henne och alla andra på den proppfulla perrongen.

– Bara någon sekund efter att mannen fallit så släpper jag min handbollsväska och maten jag tagit med till lunch skvätter ut över marken. Jag tar några snabba steg och hoppar ner på spåret, inte förrän jag redan är i luften kommer jag på tanken att det kan komma ett tåg så jag tittar åt vänster för att försöka avgöra hur lång tid jag har, säger hon och fortsätter:

– Men jag ser inget tåg och jag landar precis vid mannen och tänker att jag kan lyfta upp honom på fötter, i vad som känns som tio minuter står jag och försöker få liv i honom men det var nog bara tio sekunder. En till av mina kompisar från laget hoppar ned och hjälper till, sen lyckas vi få upp honom och vi hoppar upp.

Lyssna på hela sommarpratet här.

Så här lär Linnéa Claeson efter att ha fått reda på att hon skulle vara sommarvärd.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro