ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Linnéa Claeson prisas för sitt arbete mot kvinnohat

Henrik Ek · 8 Jun 2017
Uppdaterad 8 Jun 2017
Linnéa Claeson startade Instagramkontot ”assholesonline” – nu får hon FN:s pris för sitt arbete mot trakasserier.

Linnéa Claeson startade Instagramkontot ”assholesonline” – nu får hon FN:s pris för sitt arbete mot trakasserier. Foto: TT


Linnéa Claeson får FN-förbundets pris för mänskliga rättigheter. Handbollsstjärnan får utnämningen för sitt arbete mot sexuella trakasserier.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var för två år sedan som handbollsspelaren Linnéa Claeson startade Instagramkontot ”assholesonline” där hon publicerade kränkningar hon får på nätet.

Claeson själv har gjort det till en vana att kommentera kräkningarna – som ofta har grov sexuell anspelning – med humor.

– Bara för att jag har läppstift betyder det inte att jag vill suga av dig, har hon sagt tidigare i en intervju med Expressen.

– Eller om jag försöker vara sexig på en bild, så betyder det inte att du får kränka mig. Även om jag går naken över Sergels torg mitt på natten innebär det inte att någon får ta på mig, eller att jag har provocerat. Jag är min egen.

Linnéa Claeson, som nyligen skrev på för den danska proffsklubben Ringköbing, har hyllats för sitt mod och får nu alltså det svenska FN-förbundets pris.

– Flickors och unga kvinnors rättigheter är centrala för Svenska FN-förbundet och Linnéa Claeson gör ett fantastiskt arbete för att försvara och stärka dessa rättigheter. Hon belyser samtidigt problemet med det hat på internet som drabbar inte minst unga tjejer, säger FN-förbundets ordförande Aleksander Gabelic i ett uttalande.

klar

Artikellänk är kopierad

Henrik Ek
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro