ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Linnea släpper debutalbum till sina älskade och älskare

Emma Björkman · 29 Maj 2012
Uppdaterad 29 Maj 2012
Låtarna på ”Till mina älskade och älskare” utgår från Linnea Henrikssons dagboksanteckningar och handlar till stor del om olycklig kärlek. – Det är en klassiker att man skriver när man är ledsen och förbannad men det är mer än en ledsen  skiva, det finns ganska mycket glada låtar också, säger hon. 

Låtarna på ”Till mina älskade och älskare” utgår från Linnea Henrikssons dagboksanteckningar och handlar till stor del om olycklig kärlek. – Det är en klassiker att man skriver när man är ledsen och förbannad men det är mer än en ledsen  skiva, det finns ganska mycket glada låtar också, säger hon.  Foto: Andreas H Nilsson


I Idol” 2010 slutade Linnea Henriks-son på fjärde plats. I morgon släpps hennes solodebutalbum ”Till mina älskade och älskare” där hon sam-arbetat med Thomas ”Orup” Eriksson. – När jag var liten trodde jag inte att Orup fanns på riktigt, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Vid den här tiden förra året befann sig Linnea Henriksson, 25, i New York där hon spelat med sitt jazzband Prylf. 

För att hitta inspiration stannade hon kvar några veckor extra. Bland annat gick hon på en öppen-mick-kväll.

– Trots att jag sjungit för jättemånga människor i ”Idol” höll jag på att svimma av nervositet. Och när jag blir så nervös kommer jag bara ihåg mina egna låtar så jag sjöng en av dem, säger hon.

Efter låten, som var på engelska, fick Linnea Henriksson kommentarer på texten. Då föddes idén att skriva hela sitt album på svenska. 

– Det blir mer personligt om man använder sitt eget språk, säger hon.

Debutalbumet ”Till mina älskade och älskare” har Linnea Henriksson skrivit tillsammans med bland andra Thomas ”Orup” Eriksson.

– GES första platta var mitt och mina syskons soundtrack när den kom. Jag trodde inte att Orup fanns på riktigt, så det var roligt att se honom bli en riktig människa som också behöver kaffe på morgonen, säger Linnea Henriksson.

För två år sedan blev Linnea Henriksson rikskänd som den färgglada jazzsångerskan i ”Idol”. 

Tv-tittarna tog henne till sig och hon slutade på en fjärde plats. Till skillnad från andra ”Idol”-deltagare som ger ut skivor direkt efter programmet har Linnea Henriksson låtit processen ta tid.

– För mig var det viktigt att få ta den tid som behövdes. Nu är det dags för skivan att komma ut, den är jag just nu, säger hon. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro