ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Linus Svenning sjunger om död bror men lämnar mig oberörd

Nina Andrén · 31 Jan 2014
Uppdaterad 31 Jan 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Alltså va? “Bröder” är med i snacket över finalklara låtar av folk här på plats. Ska det vara så? Är det fel på mig, som Linda Bengtzing en gång sjöng? Är jag världens mest känslokalla människa när jag inte känner någonting?

Jag VET ju att texten handlar om Svennings döda bror. Det är emotionellt och går från minimalistiskt till bombastiskt på ett sätt som bara Fredrik Kempe kan gnida till med sin kompositörhand. Enkelt och effektivt. Men det lämnar mig personligen totalt oberörd. Om något stör jag mig på “bröligheten” i rösten.

Det var samma visa då Sara Varga sjöng “Spring för livet”. Jag visste att jag borde känna något men det saknades något i kombinationen text och musik för mig. Nu gick det ju ändå bra för den låten utan mitt gillande och det gör det säkert för “Bröder” också.

Någon sa att det här är “en sång för alla pojkvänner som tvingas titta på Melodifestivalen med sina flickvänner”. De kan identifiera sig med Linus Svennings hårda yttre och hans fina inre. Lyfter de upp telefonlurarna så har vi i alla fall en Andra Chansen-kandidat här. Bara tråkigt om det sker på bekostnad av t.ex. Mahan Moin i mitt tycke.

klar

Artikellänk är kopierad

Nina Andrén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro