ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lisa Ekdahls guide till Stockholms ekoställen

Hanna Göransson · 21 Apr 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Lisa Ekdahl, 37, vet. Hon vet att hon är ett hot för klimatet. Men hon väljer att se möjligheterna. Här är hennes tips på bra ekoställen i Stockholm.

Varför är miljön och klimatet viktigt för dig? – Vi i västvärlden är en del av problemet. Jag vill göra det jag kan i min vardag för att påverka. Det är skönt och ger en omedelbar belöning.

Stämmer det att du använder sopsortering som terapi? – Ja, absolut. Jag sopsorterar en gång i veckan. Jag gillar de där små sakerna som att separera plastlagret från chokladkartongen.

Vad har du för tips till Metroläsarna?– Tänk inte på allt du inte gör, tänk på det du gör. Och njut av det. Det är en skön känsla. Det är precis som med vällagagd mat. När man börjar äta det, inser man att man inte vill ha snabbmat. Undvik att söka dina kickar genom att köpa och överkonsumera.

Lisas bästa ställen

Smaksatt (Rosenlundsgatan 20, Södermalm): Kvartersbutik som band annat säljer nedbrytbara plastpåsar.Lisa Larsson (Bondegatan 48, Södermalm): Återanvänd genom att köpa vintage och låna av varann! Rosendals Trädgård (Rosen­dalsterassen 12, Djurgården): Lagom cykelavstånd för eko­lunch och ett glas ekologiskt vin.Ekovaruhuset (Österlånggatan 24, Gamla stan): Ekologiska rättvisa kläder.Bespoke (Skånegatan 83, Södermalm): Återanvänd genom att köpa gammalt och antikt i fin butik med många gamla vackra föremål. Emmaus (Götgatan 14, Södermalm): Här lämnar jag in kläder jag tröttnat på så de kan återanvändas. Jag har också köpt en gammal fin cittra som kan höras på mitt senaste album.Stockholms stadsmission (Hornsgatan 58, Södermalm): Lämna in något du tröttnat på och ta med något du behöver hem.

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro