ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lisa har fortfarande koll på Mat-Möllan

· 3 Jul 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Lisa har fortfarande koll på Mat-Möllan LISA OMÉ Éatt restaurangerna har blivit så många: ­ Hittills tycker jag att det är bra att restaurangerna har blivit flera. Volym är bra, god mat och stora portioner, men det får inte bara bli sådana ställen som tränger ut etnorestaurangerna som utgör mångfalden. Éde låga priserna på flera av matställena: ­ I många fall konkurrerar de mer med priset än med kvaliteten. Med för låga priser blir det svartjobb och ägare som måste arbeta 80 timmar i veckan. 15-kronorsfalafel tycker folk är toppen, men vem som helst kan ju förstå att det inte går att sälja 15-kronorsmat och samtidigt få ut en vettig, vit lön. Évad som skulle behövas: ­ Malmö stad borde satsa på att stötta restaurangägarna, Möllan skulle kunna bli en ännu större turistattraktion om restaurangernas menyer utvecklades. Möllan har verkligen potential. Ett faddersystem hade också varit bra. Det kan vara svårt för nya restaurangägare som inte har svenska kontakter, med banklån och alla blanketter. Évad hon vill ha på Möllan: ­ Äkta etnorestauranger. De ska vara för hela familjen, bra och enkla. Inte för dyrt, men ändå så att ägarna och personalen kan få riktiga vita löner.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro