ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lisa Holm dödades med hängsnara

Ida Gustafsson/TT · 23 Okt 2015
Uppdaterad 1 Mar 2017
Lisa Holm hittades död den 12 juni i år.

Lisa Holm hittades död den 12 juni i år. Foto: TT/Polisen


En 35-årig man åtalas idag för att ha mördat 17-åriga Lisa Holm på Kinnekulle i Västergötland i juni. Enligt åtalet dödades flickan med en hängsnara. Enligt åklagaren var det ett sexuellt motiv bakom brottet.

klar

Artikellänk är kopierad

Klockan 11.00 i dag kom åtalet mot den 35-åring som suttit häktad misstänkt för mordet på Lisa Holm i juni i år. Den 35-årige mannen åtalas för mord. Som bevisning finns utöver en lång rad förhör teknisk bevisning i form av dna-spår från 35-åringen som hittats på Lisa Holms kläder och på brottsplatsen.

Enligt polisens förundersökning hängdes Lisa Holm i en lada mitt emot kaféet i Blomberg där hon jobbade. Ett hårstrå från Lisa Holm och 35-åringens blod har hittats på mordplatsen. Enligt åtalet transporterades kroppen till gården Martorp där hon hittades efter att Missing People larmat dit polisen. Polisen har inte hittat några spår i mannens bil. Åklagaren uppger på adgens presskonferens att den 35-årige mannen inte kan förklara varför hans dna har hittats på Lisa Holms kropp samt på mordplatsen.

Hennes kropp hittades i ett mindre klädskåp med snaran runt halsen. Gärningsmannen uppges också delvis ha klätt av henne och tejpat för hennes mun. Men hon ska inte ha våldtagits.  Polisen som gått igenom 35-åringens dator har hittat flera bilder på bundna kvinnor, som kopplas till det sexuella motivet, skriver Expressen. Mannen har under hela utredningen nekat till brottsanklagelserna.

En 35-årig man åtalas idag för att ha mördat 17-åriga Lisa Holm på Kinnekulle i Västergötland i juni. Enligt åtalet dödades flickan med någon slags hängsnara. Enligt åklagaren var det ett sexuellt motiv bakom brottet.

I en intervju med Skaraborgs allehandaberättar nu Lisa Holms familjs advokat om motivet.– I bakgrunden finns ett sexuellt motiv som gick alldeles fel, säger Tore Brandtler till tidningen.Han har läst hela förundersökningen och anser att bevisningen mot 35-åringen är stark, bland annat har mannens dna-spår hittats på Lisa Holms kläder. Mannen har hela tiden nekat till brottsanklagelserna.

Lisa Holm försvann vid 18-tiden söndagen den 7 juni. Mopeden stod kvar utanför kaféet där hon jobbade. Polisen misstänkte snart att hon drabbats av ett brott. Ett stort sökpådrag startades i caféets omgivningar. Missing People hjälpte till med uppemot 900 frivilliga.

Fem dagar efter försvinnandet hittades Lisa Holm död i en byggnad någon kilometer från kaféet. Tre personer greps. Två av dem är nu friade från misstankar i vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholms utredning.Den tredje, en 35-årig man som arbetat i området, åtalas i dag. De två som friats är 35-åringens hustru och yngre bror.

Enligt rättsläkarens utredning avled flickan sannolikt samma dag som hon försvann.Rättegången inleds på onsdag nästa vecka.

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson/TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro