ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lisa Holms misstänkta mördare begär att bli släppt

Joel Linde/TT · 17 Jun 2015
Uppdaterad 17 Jun 2015
Två bröder häktades på sannolika skäl misstänkta för mordet på Lisa Holm.

Två bröder häktades på sannolika skäl misstänkta för mordet på Lisa Holm. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT


En av de två bröderna som misstänks för mordet på Lisa Holm vill bli släppt, och hans advokat har fått i uppdrag att överklaga häktningen.

klar

Artikellänk är kopierad

De två bröderna, 31 och 35 år, häktades i tisdags, på sannolika skäl misstänkta för mordet på 17-åriga Lisa Holm. Nu vill den yngre brodern bli släppt, skriver TT.

– Jag har fått instruktioner om att överklaga häktningsbeslutet, säger 31-åringens advokat Thomas Ört till aftonbladet.se.

Advokaten som representerar 35-åringen säger att det lutar åt att även den häktningen överklagas.

När männen häktades gjorde häktningsdomaren en miss. Han skrev "delaktighet i mord" i protokollet i stället för "mord".

– Det var mitt sätt att uttrycka mig. Jag såg sedan att det föranledde vissa spekulationer. Det finns ju ingen sådan brottsrubricering, säger Björn Danielsson vid Skaraborgs tingsrätt i Skara, till TT.

De två bröderna blev häktade på sannolika skäl misstänkta för mordet medan en 34-årig kvinna, gift med den äldre mannen, häktades som skäligen misstänkt för grovt skyddande av brottsling. Skäligen misstänkt är en lägre misstankegrad.

Det blev en liten bakläxa för vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm som hade yrkat att samtliga inblandade skulle häktas på sannolika skäl.

LÄS MER
Tiotusentals tänder ljus för Lisa Holm i kväll
klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde/TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro