ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lisa Werlinder snart stor i Japan

Emma Björkman · 24 Okt 2011
Uppdaterad 24 Okt 2011
I vår vill Lisa Werlinder åka ut och spela musik. Den 4 januari har hennes nya film ”Shoo bre” – filmatiseringen av Douglas Foleys ungdomsroman med samma namn – premiär. – Jag spelar den unga lärarinnan som är lite blåögd när det gäller hur hon ska förhålla sig till sina elever, säger Lisa Werlinder.  

I vår vill Lisa Werlinder åka ut och spela musik. Den 4 januari har hennes nya film ”Shoo bre” – filmatiseringen av Douglas Foleys ungdomsroman med samma namn – premiär. – Jag spelar den unga lärarinnan som är lite blåögd när det gäller hur hon ska förhålla sig till sina elever, säger Lisa Werlinder.   Foto: Klara Leo


Snart lär skådespelaren Lisa Werlinder vara ett känt namn i Asien. Hennes debutskiva släpps i Japan. Och på en filminspelning jagades hon av kinesiska paparazzofotografer. Fick smita ut genom sidodörrar”.

klar

Artikellänk är kopierad

Skådespelaren Lisa Werlinder, 39, har ägnat sig åt musik i olika former sedan hon var liten. På onsdag släpps hennes debutskiva, jazziga ”Ett minne blått”.

Den har hon jobbat med i fem år och skrivit musiken tillsammans med kompositören och vännen Henrik Janson. – Först skrev jag bara på engelska men fick lära mig att skriva på svenska, säger hon.

Att hon först skrev halva skivan på engelska var tur – den versionen ska släppas i Japan. – Jag har gjort intervjuer med japanska magasin via Google translate. Mitt namn blev jättekonstigt översatt, eller jag tror i alla fall att det var mitt namn för det förekom så många gånger, haha.

Nyss har hon kommit hem från New York där hon haft två filmer med på Friars Club Comedy Film festival – danska komedin ”Alle for én” av Rasmus Heide och Bertha Bay-Sa Pans amerikansk-kinesiska indiefilm.

Den sistnämnda har ökat hennes kändisstatus i Kina. I filmen spelar hon fru till den kinesiska megastjärnan Edison Chen – med resultatet att de jagades av kinesiska paparazzofotografer. – Vi fick smita ut genom sidodörrar och så där. Men det roligaste med den rollen var att jag fick spela amerikan, annars får jag jämt spela europé med brytning, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro