ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lista: Årets alla nya lagar för arbetslivet

Rickard Lindholm · 3 Jan 2011
Uppdaterad 11 Feb 2011
Staten tar över kontrollen av kemikalier.

Staten tar över kontrollen av kemikalier. Foto: Stock.xchg


klar

Artikellänk är kopierad

Sorgepeng och minskade krav på arbetsgivaren är nya regler för i år. Här är hela listan.Nytt år innebär nya lagar för arbetslivet. Tidningen Arbetsliv har sammanställt en lista med de nya lagarna som nu börjat gälla.SorgepengFöräldrar som förlorar ett barn under 18 år får nu stanna hemma från jobbet och ta tillfällig föräldrapenning i upp till tio dagar.Slipper redovisa sjukfrånvaroArbetsgivaren behöver inte längre redovisa sjukfrånvaro i årsredovisningen. Tidigare var alla arbetsgivare med fler än tio anställda skyldiga att redogöra för sjukfrånvaro.Försvaret måste rehabiliteraFörsvarsmakten får ett större ansvar för att ge rehabilitering till soldater som skadats vid militära insatser. Femåriga tidsgränsen tas bort och anhöriga ska få få mer stöd.Staten får ansvar för kemikaliernaTillsynsansvaret för hanteringen av kemikalier flyttas från kommunerna till staten.DiskrimineringSkyddet mot diskriminering utvidgas till att också gälla sexuell läggning.

Säkrare att prata med mediaDet är nu straffbart att exempelvis avskeda, omplacera eller sänka lönen för offentligt anställda som kontaktat medier.

klar

Artikellänk är kopierad

Rickard Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro