ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lista: De måste prestera i VM – Sveriges fem viktigaste spelare

Filip Häggberg · 11 Jan 2019
Uppdaterad 11 Jan 2019

Blågult har sin starkaste mästerskapstrupp på flera år. Här är fem spelare som måste prestera för att Sverige ska utmana om guldet.

klar

Artikellänk är kopierad

1. Jim Gottfridsson

När Sverige misslyckades totalt i Rio-OS 2016 var skåningen helt under isen. Men under EM i fjol var Gottfridsson briljant – och Blågult tog silver. Mittnian och spelmotorn har den viktigaste rollen nu igen. Det är han som styr upp tempot och sätter Sveriges världsspelare på ytternio i rätt lägen. När Gottfridsson är bra, då är Sverige bra.

”Gotte” är Sveriges spelmotor.
”Gotte” är Sveriges spelmotor.Foto: Andreas Hillergren/TT

2. Mikael Appelgren

Här hade det lika gärna kunnat stå Andreas Palicka, Appelgrens målvaktskollega. Men känslan är att ”Äpplet” rankas snäppet högre. Sveriges målvaktspar är hur som helst ett av VM:s främsta och har framför allt en ruggigt hög lägstanivå i sitt spel. Lyckas de dessutom pricka toppformen till de jämna matcherna är mycket vunnet för svensk del.

3. Albin Lagergren

Det pratas mycket om Kim Andersson, men det är fortfarande Albin Lagergren som är förstavalet på högernio. 26-åringen gjorde VM-debut för två år sedan och var en av Sveriges bästa spelare. Sedan dess har han flyttat till Bundesliga och utvecklats ännu mer. Lagergrens styrka? Han är inte dålig på någonting. Det kan vara guld värt i ett VM.

Albin Lagergren är startman på högernio.
Albin Lagergren är startman på högernio.Foto: Andreas Hillergren/TT

4. Jesper Nielsen

Försvarsklippan riskerar att missa de två första matcherna mot Egypten och Argentina. Det är matcher som Sverige ska vinna ändå – men mycket längre än så kan vi inte vara utan Nielsen. Han är unik i avseendet att han är den enda mittsexan som är världsklass både i försvar och anfall – utan Nielsen tvingas Sverige till fler byten i matcherna.

5. Jerry Tollbring

Sveriges trupp är stark, men är det på någon position det finns (om än små) frågetecken är det på vänstersex. Jerry Tollbring gjorde succé i sin VM-debut för två år sedan och blev uttagen i All Star-laget, men hade ett tyngre EM i fjol. Kommer Tollbring och kantkollegan Hampus Wanne upp i sin högstanivå är Sverige värdsklass på varje position.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro