ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lista: Här är de värsta och bästa jobben

Alva Forsberg Fierro · 14 Apr 2016
Uppdaterad 14 Apr 2016
Militär och brandman hamnar på topp tio-listan över de värsta jobben. Datavetare och statistiker rankas som de bästa jobben. 

Militär och brandman hamnar på topp tio-listan över de värsta jobben. Datavetare och statistiker rankas som de bästa jobben.  Foto: Alarmy/ Montage


Jobbar du som timmerhuggare eller journalist på en dagstidning? Då har du ett av de värsta jobben man kan ha, enligt en amerikansk undersökning. Här är topp tjugo-listan över sämsta och bästa jobben.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är amerikanska Careercast som har rankat 200 olika yrken i USA år 2016 utifrån faktorer som arbetsmiljö, stress, lön och konkurrens på arbetsmarknaden.

På plats ett – som det allra bästa yrket – hamnar datavetare, som bland annat kan jobba som programmerare eller systemutvecklare, tätt följt av statistiker och säkerhetsanalytiker.

►LÄS MER: Här är Sveriges bästa arbetsgivare

Högt i topp ligger också audionom och matematiker. Allra värst, på plats 200 enligt rankningen, har den som jobbar som journalist på en dagstidning. Det är tredje året i rad som yrket står längst ner på listan.

– Nyhetsbranschen har förändrats dramatiskt under åren, och inte på ett positivt sätt, säger före detta nyhetsankaret Ann Baldwin till Careercast och tillägger:

– När folk frågar mig om jag saknar det, säger jag att det känns som att jag hoppat av ett sjunkande skepp.

En huvudsaklig orsak till mediernas kris är de minskade reklamintäkterna. Nedgången i annonsförsäljningen har drabbat mediesäljare hårt och därför hamnar även annonsförsäljare på tio-listan över de värsta jobben.

Här är de 10 värsta yrkena:

191. Brandman

192. Taxichaufför

193. Annonsförsäljare

194. Butiksbiträde

195. Skadedjurstekniker

196. Militärpersonal

197. DJ

198. Journalist i etermedia

199. Timmerhuggare

200. Journalist på dagstidning

Tio bästa yrkena:

1. Datavetare

2. Statistiker

3. Säkerhetsanalytiker

4. Audionom

5. Ultraljudsdiagnostiker

6. Matematiker

7. Mjukvaruingenjör

8. IT-analytiker

​ 9. Logoped

10. Aktuarie

Här hittar du hela listan.

Fotnot: Observera att rankningen är gjord i USA.

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro