ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lista: De är världens bäst betalda kvinnliga artister i år

Natalie Demirian · 23 Nov 2018
Uppdaterad 23 Nov 2018
Katy Perry och Beyoncé.

Katy Perry och Beyoncé. Foto: Getty Images


Pengarna rullar in som de ska. I alla fall för de bäst betalda kvinnorna inom musik som kan skratta hela vägen till banken.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är Katy Perry, 34, som kammar hem förstaplaceringen över de kvinnliga artisterna som har tjänat mest pengar det senaste året.

Popstjärnan drog in 83 miljoner dollar, drygt 750 miljoner svenska kronor.

Hon har till stor del sin turné ”Witness: the tour” att tacka, då hennes samtliga 80 spelningar på turnén drog in stora summor pengar. Dessutom var hon en av jurymedlemmarna i amerikanska ”Idol”, något som hon, enligt uppgift, ska ha fått 20 miljoner dollar för.

Tvåa på listan är Taylor Swift, som tjänade 724 miljoner kronor. Stjärnan släppte ett framgångsrikt album och Forbes skriver att den enda anledningen till att hon inte tar hem förstaplaceringen på listan är för att de flesta av hennes turnédatum inte räknas in i räkneperioden.

Beyoncé är trea på listan med sina 543 intjänade miljoner.

Övriga på topp 10-listan är Pink (470 miljoner), Lady Gaga (452 miljoner), Jennifer Lopez (425 miljoner), Rihanna (339 miljoner), Helene Fischer (290 miljoner), Céline Dion (280 miljoner) och Britney Spears (271 miljoner).

Den tyska artisten Helene Fischer är den enda artisten på listan som inte är från Nordamerika.

Forbes lista utgår från vad artisterna har tjänat innan skatt (här inkluderas även till exempel reklamavtal, egna företag och liknande) från den 1 juni 2017 till den 1 juni 2018.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro