ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lista: Det här stör vi oss mest på hos kollegorna

Johan Wikén · 24 Jun 2018
Uppdaterad 24 Jun 2018
Känner du igen dig?

Känner du igen dig? Foto: IBL


Skitsnack, skvaller och intriger är det vi stör oss mest på hos våra kollegor. Men det finns betydligt fler saker som irriterar oss – här är hela listan.

klar

Artikellänk är kopierad

De allra flesta som har varit i arbetslivet har väl någon gång stört sig på en kollega. Det är inte så konstigt med tanke på att många tillbringar minst lika mycket tid med kollegorna som med vänner och familj.

I en undersökning från Yougov, som gjorts på uppdrag av Metro, har svenskarna fått svara på vad som stör dem mest hos sina kollegor.

Högst upp hamnar skitsnack, skvaller och intriger. Vill du bli omtyckt på arbetsplatsen kan det därför vara en idé att tala direkt till dina kollegor och inte bakom ryggen på dem.

Vi verkar inte heller uppskatta de som inte jobbar tillräckligt hårt, tvåa på listan hamnar nämligen lathet. Att använda härskartekniker, att inte passa tider och att sakna teamkänsla är andra saker som inte uppskattas.

Men det finns också vissa som verkar trivas exceptionellt bra med alla sina arbetskamrater, 14 procent av de som svarade i undersökningen uppgav att de inte alls stör sig på sina kollegor.

pil
Vad stör du dig på hos dina kollegor?

1. Skitsnack, skvaller och intriger (37 %)2. Jobbar inte tillräckligt hårt/är lata (29 %)3. Dominanta/använder härskartekniker (22 %)4. Passar inte tider (21 %)5. Saknar teamkänsla (19 %)6. Kan inte fatta egna beslut (17 %)7. Otrevliga/oartiga (16 %)8. Har synpunkter på allt (15 %)9. Stör min arbetsro genom att vara högljudda (13 %)10. Kommer till jobbet när de är sjuka (12 %)11. Annat (4 %)12. Vet ej (4 %)

14 procent svarade att de inte stör sig på sina kollegor.

Källa: Källa: Yougov

pil
Om undersökningen

Undersökningen är genomförd av marknadsundersökningsföretaget Yougov. Under perioden 15-18 juni 2018 har 1 520 intervjuer genomförts med kvinnor och män från 18 år och uppåt. Urvalet är representativt för den svenska befolkningen. I just denna delfråga tillfrågades de 950 personer som är i arbetslivet.

Källa: Källa: Yougov

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro