ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Litteraturmagi i din tv – rätt så kul”

Aron Andersson · 14 Nov 2012
Uppdaterad 14 Nov 2012
Litteraturmagi  i din tv – ”rätt så kul” Metros Aron Andersson har följt med in i sagornas värld – direkt från vardagsrummet.

Litteraturmagi i din tv – ”rätt så kul” Metros Aron Andersson har följt med in i sagornas värld – direkt från vardagsrummet. Foto: Gustav Hugosson


Nu kan du förvandla dig själv till Harry Potter. Wonderbook är speltillbehöret som ger böckerna liv.

klar

Artikellänk är kopierad

Vad är nu detta för påhitt?

Wonderbook. Ett Playstation 3-tillbehör som ska få alla tv-spelsnördar att förlora sig i böckernas förtrollade värld. Författarnas ord ska få vingar och lyfta från sidorna. Sagogestalterna fyllas med liv och bryta sig loss från fängelset mellan de inbundna pärmarna.

Låter ju ganska lamt?

Okej. Men tänk bara på möjligheterna. Att själv få besöka ”Vildingarnas land”. Att få vara lika hårdkokt som Philip Marlowe. Att få bli Lady Chatterleys älskare. Att bara sitta och vänta på Godot. Och vågar jag ens nämna ”Femtio nyanser av honom”? Ooh la la.

Hur fungerar det då?

En kamera filmar dig och Wonderbook framför tv:n, men på bilden du ser har rummet och boken förvandlats till något helt annat. Du själv står i händelsernas centrum.

Vad är det för böcker som blivit spel då?

Det allra första spelet är ”Book of spells”, författat av JK Rowling, baserat på Harry Potter. Här använder du handkontrollen som trollstav och Wonderbook som en, tja, bok med trollformler.

Är det kul?

Jag kommer på mig själv med att sitta och säga ”Aguamenti” och ”Wingardium Leviosa” högt framför tv:n. Jag är 28 år gammal. Det är inte värdigt. Men rätt så kul.

I en mening?

Litterära tv-spel som passar bäst för yngre.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro