ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Little Meats lyfter hela Göteborg

Carl Reinholdtzon Belfrage · 27 Maj 2016
Uppdaterad 21 Dec 2016

Foto: Emelie Lager


Metros matkritiker Carl Reinholdtzon Belfrage har ätit på Little Meats.

klar

Artikellänk är kopierad

Little Meats

Betyg 5

Det är dags för det första återbesöket på Little meats, restaurangen som definitivt, absolut och veritabelt förändrade den svenska taco-scenen för snart två år sedan. Little meats, med ägaren Wyatt med rötter i San Fransisco i förarsätet, tog den svenska fredagsmysoverallen och drog den genom en symaskin på ett skrädderi på Savile Row. Eller, mer tydligt och korrekt, beslagtog samtliga göteborgshushålls panic rooms-förråd av Santa Maria-prefab och bytte ut det mot biodynamisk majs som sakta får malas till den mustigaste av tortillas. Little meats blev stans lokomotiv som drog lans för kvalitet och hantverksmässig snabbmat. Och det är hedervärt på alla sätt. Men det kräver också ett par kryddmått, eller rättare sagt ett par hinkar, av uppoffring. Wyatt spenderar mer tid på restaurangen än hemma och den psykologiska pressen av att ständigt vara beroende av det sköra transportled som leder mot bra råvaror ska inte underskattas.

Så, det är väldigt lätt att skriva biodynamisk på menyn eller bara skrävla om bra råvaror på Instagram, men att dag efter dag, vecka in och vecka ut, år efter år verkligen leverera detta på gästers tallrikar kräver en passion och en glöd som skulle få många att sky kockyrket. Att denna passion och glöd fortfarande pyr på Little meats blir uppenbart i samma sekund som mina tänder sjunker in i en perfekt chicharrones med fläsksida. Den är så mör, frasig och fylld av smak att jag slår mig lite lätt på kinden som straff för att jag inte går på Little meats mer ofta. Jag äter även en försvinnande god Tostada de Ceviche. Som en dessert eller perfekt snack.

Och bonusen med att arbeta med bra råvaror preparerade på ett ärligt och vackert vis är att också doften, känslan och hela atmosfären blir inbjudande på den lilla restaurangen. Inte som på valfritt industrihak där det luktar fekalier, terminalhem och död. Så, detta är fortfarande en av min absoluta favoritrestauranger i stan. Beviset för att man med rätt inställning kan skapa magi på liten yta och med relativt sätt små medel.

Och jag är så oerhört glad att Little meats fortsätter att sätta standarden då deras gastronomiska gärning lyfter hela stan. Jag skulle till och med hävda att om denna lilla tacoria skulle stänga ner skulle kvadratmeterpriset i närområdet Linné/Järntorget sänkas med 40 procent. Varför samtliga grannar borde salutera Little meats-gänget varje gång restaurangen passeras. Något jag är helt säker redan sker.

klar

Artikellänk är kopierad

Carl Reinholdtzon Belfrage
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro