ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Littorin: Inga bidrag till slöa dataspelare

Patrick Ekstrand · 28 Apr 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin (M) tycker inte att slöa ungdomar som spelar dataspel ska få socialbidrag.

Arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin (M) tycker inte att slöa ungdomar som spelar dataspel ska få socialbidrag. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Slöa ungdomar bör inte få socialbidrag. Det anser Sven Otto Littorin.

– Det kan man ju få göra, men kanske inte på skattebetalarnas bekostnad, säger Sven Otto Littorin (M).– Om man vill ha sitt försörjningsstöd då får man faktiskt vara beredd på att ställa upp och gå till Arbetsförmedlingen och vara aktiv. Det är inte orimligt, säger han och lägger till att framtiden trots allt ser ljus ut för de flesta ungdomar när konjunkturen vänder.– Den grupp som jag är väldigt bekymrad över är ungefär 100 000 ungdomar som varken pluggar, jobbar eller finns hos arbetsförmedlingen.

Det är den gruppen som man måste komma åt, anser Littorin. Bland annat genom ökat samarbete mellan kommuner och Arbetsförmedlingen, bland annat i form av jobbtorg, men också med hot om indraget socialbidrag.– De ska känna, de här ungdomarna, att det faktiskt lönar sig att gå till arbetsförmedlingen. Det är det ena. Och det andra är att till slut så är det nog så att om man ändå inte går dit, om man ändå inte anstränger sig då tycker jag att man kan fundera över om det är vettigt att man får försörjningsstöd.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro