ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Live: Apple visar nästa Iphone

Aron · 4 Okt 2011
Uppdaterad 4 Okt 2011
Iphone 4S

Iphone 4S


klar

Artikellänk är kopierad

Gammal Ipod
Gammal Ipod
The Who
The Who
Kanelbulle
Kanelbulle
Apple Store
Apple Store

Här rapporterar jag live när Apple presenterar nya Iphone. Läs nedifrån och upp. Det absolut senaste som sägs hittar du alltså i topp. Klicka på uppdatera i din webbläsare för att se det senaste.

20:39 Till Sverige kommer mobilen först den 28 oktober.

20:37 Iphone 4S kostar mellan 199 och 399 dollar beroende på storlek, Den kommer med 16, 32 och 64 GB.

20:36 Den 7 oktober går det att beställa nya Iphone och den 14 oktober kommer den att börja levereras. Precis som väntat kommer även Iphone 4 i mindre storlek och till ett billigare pris, 99 dollar.

20:29 Till en början kommer Siri att prata engelska, franska och tyska. Fler språk kommer senare. Apple trycker mycket på att det ska gå att prata naturligt med Siri men förklarar samtidigt att det är en beta-version till att börja med. Något ovanligt drag från Apples sida.

20:22 För alla som sett “År 2001″ blir detta lite som att få en egen Hal 9000 i mobilen. Men om du tyckte det kändes märkligt att tala i headset, tänk bara hur galen du kommer se ut när du faktiskt pratar med din telefon.

20:21 “Hitta en grekisk restaurang åt mig i Palo Alto” beordrar Scott Forstall. Siri har inga problem och listar kvickt 18 ställen. Hon (för det är väl en hon?) sorterar dem sedan efter vilket betyg de fått.

20:19 Scott Forstall är på scen för att demonstrera Siri: “Behöver jag regnrock?”, Siri svarar: “Det ser verkligen ut att bli regn”. Det är alltså en livedemonstration och Siri verkar inte ha några problem att först Scott Forstall.

20:17 Om du frågar: “Hur blir vädret i dag?” så svarar Siri: “Här är dagens prognos.” Frågan är naturligtvis hur fort denna tjänst översätts till andra språk, och till svenska.

20:16 Nu kommer nyheten om Iphones nya röststyrning som det ryktats mycket om. Phil Schiller talar om hur det hade varit enklare om det bara gick att prata med våra prylar. Den nya funktionen kallas: “Siri”.

20:13 Phil Schiller berättar om Airplay Mirroring, en funktion som gör att du kan spela på större skärm, genom att trådlöst skicka spelet vidare från Iphone och använda mobilen som handkontroll. Det fungerar både med och utan sladd.

20:12 Det går att filma i 1080p med 4S:en. “För många kunder kommer detta vara den bästa stillbildskamera de någonsin ägt och den bästa videokamera de någonsin ägt”, säger Phil Schiller.

20:10 Det märks att Apple lagt ner mycket jobb på kameran som nu bara tar 0,5 sekunder på sig mellan bilderna. Bättre än konkurrenterna menar Phil Schiller och visar en liten skrytgraf.

20:07 Med tanke på hur mycket tid Phil Schiller lägger på Iphone 4S lär det inte presenteras någon mobil som verkligen kan kallas för Iphone 5. De stackars tyskar som gjorde sin egen prototyp la nog ner jobbet i onödan…

20:04 Nu följer lite info om den uppdaterade kameran. Den får, precis som förväntat, en 8 megapixel-kamera. En ny sensor fångar 73 procent mer ljus med varje pixel jämfört med Iphone 4.

20:03 Iphone 4S får både GSM och CDMA för att fungera bättre på utlandsresan.

20:01 En ny antennteknik ger dubbla nedladdningshastigheter. Mobilen har två antenner som den kan byta mellan på ett intelligent sätt. Phil Schiller hävdar att telefonen är lika snabb som en 4G-lur, utan att ha 4G.

19:59 Nu visas lite klipp från spel på Iphone för att den snabba grafiken ska demonstreras. Spelet “Infinity Blade 2″ kommer bara att finnas till Iphone 4S och släpps den 1 december.

19:57 Iphone 4S blir snabbare, med A5-chipet som alltså också finns i Ipad 2. Dubbelt så snabb enligt Apple själva. Grafiken ska dock vara sju gånger snabbare.

19:56: Det blir Phil Schiller som presentera nästa Iphone också, och det är…. IPHONE 4S! På utsidan är den väldigt lik Iphone 4.

19:54 Phil Schiller har presenterat lite priser som jag tyvärr inte hinner valutakonvertera just nu. Men Ipod Nano kommer att kosta 129 dollar eller 149 dollar för 8 GB respektive 16 GB. Ipod Touch får Ios 5 och kommer i tre versioner, 199 dollar för 8 GB, 299 dollar för 32 GB och 399 dollar för 64 GB.

19:50 Nu verkar även vi har lite tekniska problem. Bloggen försvann ett tag men verkar vara tillbaka. Jag hoppas att den inte försvinner igen och ber om ursäkt för att några uppdateringar försvann.

19:48 Phil Schiller, vice chef för produkter har tagit över scenen för att diskutera Ipod. Han förklarar hur Ipod Nano är populär för träning, nya Nano blir ännu bättre på detta.

19:46 Icloud kommer den 12 oktober och Itunes Match kommer till USA i slutet av oktober. (Itunes Match hittar de låtar du har på din dator på Itunes och matchar dem så du slipper köpa dem på nytt).

19:44 Icloud lagrar 5 GB gratis för de som använder Lion eller Ios 5. Det går att köpa extra utrymme.

19:42 Icloud synkar på samma sätt alla bilder du tar. Genom att koppla mobilen till Icloud kommer dina bilder direkt att synkas med din Ipad och din Mac. Automagiskt!

19:41 Med Itunes i Icloud kan du ladda ner musiken du köpt fler gånger om, på olika datorer och mobiler. Inte jättenödvändigt för den som använder Spotify i stället…

19:37 Nu blir det information om Icloud, nya Mobileme. Även här kommer en del upprepningar av sådant Apple redan visat.

19:36 Nu behöver du heller inte längre koppla in mobilen i en dator för att aktivera den. Det går att göra direkt i telefonen. Fortfarande inga stora nyheter, detta vet vi redan om.

19:35 Lägg till bilder på dina vänner  i Game Center. Över 67 miljoner har konton.

19:34 Kameran blir enklare att komma åt i Ios 5, bara dubbelklicka på hemknappen

19:20 Apples vd verkar rätt nöjd med Ipad också. Den finns i klassrum, i flygplan och på sjukhus. Bland annat.

19:18 Nu har Tim Cook börjat prata om Iphone, men han håller sig fortfarande till att skryta om befintliga modeller.

19:15 Nu pratar Cook lite om Ipod som lanserades för tio år sedan. Vissa tror att några modeller kommer att försvinna nu. Men Tim Cook verkar gilla apparaten, inte så konstigt med tanke på att det är världens mest populära musikspelare. Apple har sålt 300 miljoner enheter.

19:11 Tim Cook passar på att ge andra tillverkare lite skit genom att säga att Mac vuxit 23 procen senaste året och pc bara 4 procent. Nu var pc kanske lite större till att börja med visserligen…

19:10 Nu får vi lite siffror om hur många som laddat ner Apples senaste operativsystem, Lion. Sex miljoner hittills.

19:08 Engadget skriver att Tim Cook ser bekväm ut, “uppriktigt glad och upprymd”. Rimligtvis borde han vara något nervös också.

19:07 Apples nya vd skryter lite om hur duktiga och populära Apple är och berättar om företagets två nya butiker i Kina. Första helgen hade butiken i Shanghai 100 000 besökare. Det tog en månad att nå den siffran i Los Angeles.

19:04 Tim Cook på scen. “Jag vill välkomna er till detta campus, det är som ett andra hem för många av oss, så det är lite som att bjuda hem er”. Det var här den första Ipod visades upp.

19:00 Ur högtalarna på Apples campus i Cupertino spelas nu The Who, låten: “I Can’t Explain“.

18:59 Förra året gick det alltså att följa den här presentationen live på Apples egna hemsida om du använde företagets egen webbläsare Safari på en Mac. I år är inte det möjligt, och Apple har dessutom flyttat till mindre lokal. Upplagt för besvikelse?

18:57 Flera sajter rapporterar live från Apples presentation, men vissa ser ut att ha lite problem.

18:52 Publiken får sätta sig. Lokalen är tydligen väldigt liten i jämförelse med hur det brukar se ut.

18:40 Bara tjugo minuter kvar till Apples presentation i dag den stora Iphone-dagen. Men det är också kanelbullens dag. Jag väntar på Apples presentation tillsammans med en kanelbulle som min kära nyhetschef Tomas Lundin köpte i morse. (Detta är i själva verket min andra kanelbulle i dag. Jag tog den som blev över utan att berätta något för resten av gänget.)

18:20 Apple Store är nu igenstängd, vilket betyder att företaget håller på att uppdatera innehållet. Sajten kommer förmodligen vara uppe igen när presentationen är klar.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro