ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Livegrupperna samlas på scen

Johan Kellman Larsson · 24 Aug 2011
Uppdaterad 25 Aug 2011
Det kan bli trångt på scenen när Hoffmaestro och Timbuktu & Damn gör gemensam sak.

Det kan bli trångt på scenen när Hoffmaestro och Timbuktu & Damn gör gemensam sak.


Hoffmaestro tillsammans med Timbuktu & Damn gör just nu gemensam sak. På fredag spelar de tillsammans i Göteborg och på lördag i Stockholm. Timbuktu: De är ju som en ångvält på scen”.

klar

Artikellänk är kopierad

Två av Sveriges mest populära liveband – Hoffmaestro och Timbuktu & Damn – har under sensommaren enat sina krafter. Landskrona och Oslo har redan avklarats på miniturnén – nu väntar Stockholm och Göteborg. – Vi träffades första gången 2007 och har sedan dess umgåtts både i branschen och genom gemensamma vänner. Vi har alltid känt att våra grejer rimmar, och har egentligen bara väntat på rätt tillfälle. I år lyckades vi äntligen få ihop det, säger Jens Malmlöf, sångare och gitarrist i Hoffmaestro.

Banden spelar helt enkelt efter varandra och hoppas därmed på dubbel effekt. Jason Diakité, alias Timbuktu, erkänner att han var lite skeptisk till den gemensamma turnén till en början. – Jag tänkte, ”kommer folk verkligen orka med de här två akterna efter var-andra?” Men det har varit otroligt lyckat. Oslo platsar lätt på en topp 20-lista över bästa konserter för min del, säger Jason Diakité.

Hoffmaestro-Jens hoppas att publiken ska uppleva spelningarna som en stor folkfest. – Det ska vara en spontan känsla, och inte så uppstyrt. Det är ju inte Rocktåget direkt. Publiktillströmningen visar verkligen att det finns ett enormt intresse för en mer alternativ musikscen. Nu är det bara att be till gudarna att det inte regnar, säger Jason men ångrar sig snabbt. – Å andra sidan har jag gjort några av mina bästa spelningar när det öst ner.

Hoffmaestro tillsammans med Timbuktu & Damn spelar på Trädgårdsföreningen i Göteborg på fredag och på Skeppsholmen i Stockholm på lördag

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Kellman Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro