ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Livet blev enklare"

Metro Riks Maria Zaitzewsky · 5 Jul 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

"Livet blev enklare" Niclas Glenneholm hette tidigare Nagesrow Adar. Han kom från Malaysia till Sverige för sex år sedan för att arbeta på Ericsson. Efter några år kom han på att han ville ha ett svenskklingande namn. Varför?

­Arbete hade jag ju redan, så det var inte anledningen för mig. Jag har inte heller känt mig särskilt diskriminerad på grund av mitt namn eller min hudfärg. Däremot tyckte jag att det var jobbigt att alltid behöva bokstavera mitt namn och att ingen förstod vad jag hette. Mina kompisar kunde inte uttala mitt förnamn ordentligt, så jag kände att det skulle göra livet enklare med ett svenskt namn. Niclas tog jag för att det var fint, Glenneholm är påhittat.

Niclas är nöjd med sitt byte och känner inte av någon identitetskris. ­Nej, i och med att jag flyttade till Sverige blev allt nytt. Att då också byta namn blev ingen stor sak. Niclas är min svenska identitet. Men i Malaysia är jag fortfarande Nagesrow!

klar

Artikellänk är kopierad

Metro Riks Maria Zaitzewsky
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro