ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Livet blir en schlager för Helena Bergström

Emma Björkman · 1 Nov 2011
Uppdaterad 1 Nov 2011
Melodifestivalens producent Christer Björkman är minst sagt nöjd med programledartrion. ”De är mina förstahandsval, så jag är överlycklig. Vi släppte frågan till dem i juli och hade flyt när alla kunde. Jag skulle redan nu vilja ha möte om vilka som ska leda programmet nästa år”, säger han.

Melodifestivalens producent Christer Björkman är minst sagt nöjd med programledartrion. ”De är mina förstahandsval, så jag är överlycklig. Vi släppte frågan till dem i juli och hade flyt när alla kunde. Jag skulle redan nu vilja ha möte om vilka som ska leda programmet nästa år”, säger han. Foto: Klara Leo


Helena Bergström ska leda Melodifestivalen. Vid sin sida har hon Sarah Dawn Finer och Gina Dirawi. För Metro avslöjar Bergström vad hon är nervös för.

klar

Artikellänk är kopierad

Nästa år gäller triss i damer på Melodifestivalen. Åtminstone när det kommer till programledarna. I helgen läckte det ut att sångerskan Sarah Dawn Finer, 30, och komikern Gina Dirawi, 20, ska leda nästa års schlagertävling. Men den stora skrällen kom i går på en presskonferens där det avslöjades att skådespelaren och regissören Helena Bergström, 47, också ska leda Sveriges största musiktävling. För elva år sedan vann hon hela tävlingen – i filmen ”Livet är en schlager” – men nu först är hon med i den på riktigt. Sarah Dawn Finer där-emot har tävlat i Medodifestivalen två gånger – 2007 och 2009 – och kommit till final båda gångerna. Den enda i trion som är en debutant i sammanhanget är Gina Dirawi, vars program ”The fabulous life of Ana Gina” sänds på Svt.se. Första gången trion får visa vad de går för är den 4 februari när den första deltävlingen hålls i Växjö. Finalen går av stapeln den 10 mars i Globen.

Vad tänkte du när du fick frågan att leda Melodifestivalen?

Sarah Dawn Finer, 30, sångerska: ”Oj.” Det som fick mig att tacka ja var konstellationen med oss tre. Och också att jag fyllde 30 år och tänkte att livet är kort.

Gina Dirawi, 20, bloggare, programledare och komiker: Jag tänkte ”är du säker?” och sedan ”leda vad då?”. Varför jag tackade ja? Hallå, det är Melodifestivalen.

Helena Bergström, 47, skådespelare och regissör: Jag tänkte att det skulle vara en jäkla kul grej men undrade hur jag skulle få ihop det rent praktiskt.

Vad är du mest nervös för?SDF: Jag tycker att nervositet är ganska positivt, om man vill något är man rädd att misslyckas.

GD: Att jag inte ska vara mig själv, jag vill inte bli så påverkad av allt runt omkring att jag inte hinner göra min grej.

HB: Att de ska prata in i örat på mig samtidigt som jag ska titta in i kameran. Vi kanske kommer att snubbla in på scenen.

Vilken är den bästa Melodifestivalenlåten genom tiderna?SDF: Jag kan ju inte säga min egen låt så jag säger Salem Al Fakirs låt ”Keep on walking”. Den hade en bra text och jag tycker att den är upplyftande.

GD: Jag kan ju inte också säga ”Moving on”, så jag säger ”My heart is refusing me” av Loreen. Jag gillar allt med ångest, haha.

HB:  ”Moving on” med Sarah Dawn Finer. Jag tycker fortfarande att Anna Bergendahls låt ”This is my life” är bra. Jag gillar känslosamma saker.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro