ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Livsfarligt med trög hemsida

Andréas Jelvefors · 19 Dec 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

Telefonkö också riskabel

klar

Artikellänk är kopierad

FARLIG TEKNIK. Trögladdade hemsidor kan på sikt vara livsfarliga. Det visar en studie som gjorts vid Social Issues Research Center i Oxford. 2 500 internetanvändare fick svara på frågor, eller göra psykologiska test, kring reaktioner i samband med att de landade på trögladdade hemsidor.

Majoriteten drabbades av ilska, stress, muskelsammandragningar i ansiktet och flera fick också ökad hjärtrytm och hudreaktioner. Nästan 70 procent av dem som klickade på en trögladdad hemsida gav upp och lämnade sidan innan den laddat färdigt. Forskarna bakom rapporten menar nu att hemsideägarna måste ta ett större ansvar för att förebygga så kallad musfrustration. Om de inte bygger sina hemsidor mer lättillgängliga, och tar bort popupfönster, riskeras besökarnas hälsa. För egen del riskerar företagen också att förlora besökare för gott. Forskarna konstaterar också att liknande reaktioner drabbar personer som fastnar i telefonköer.

klar

Artikellänk är kopierad

Andréas Jelvefors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro