ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Livsmedelsverket på jakt efter 15 000 liter olaglig yoghurt

Filip Joelsson · 30 Apr 2018
Uppdaterad 30 Apr 2018

Livsmedelsverket är på jakt efter 15 000 liter yoghurt som har sålts till svenska butiker utan att tillverkaren har rätt tillstånd. Nu ska alla burkar letas upp och förstöras, rapporterar TV4.

klar

Artikellänk är kopierad

En yoghurttillverkare har levererat 15 000 liter yoghurt till svenska butiker, utan att ha tillstånd att producera den, rapporterar TV4.

Företaget som producerar yoghurten ska ha struntat i att invänta livsmedelsverkets godkännande gällande om lokalen där yoghurten produceras uppfyller kraven.

– Den här typen av anläggningar där man hanterar råa livsmedel från djur, i det här fallet opastöriserad mjölk, måste godkännas först. Det kan bli så fel om något går fel, säger Louise Nyholm, inspektör på livsmedelsverket, till TV4.

Tillverkaren själv, J&A Mejerier, uppger för TV4 att de haft uppfattningen om att tillstånden var klara, och att de därför börjat leverera produkterna till butikerna.

Enligt livsmedelsverket är det mycket ovanligt att en tillverkare skickar ut produkter innan tillståndet är klart.

– Att inte vill samarbeta i att spåra produkten när det blivit så här ännu ovanligare, säger Louise Nyholm, till TV4. företaget sedan

Trots att livsmedelsverket inte hittat något som tyder på att yoghurten skulle vara hälsofarlig ska all yoghurt nu sökas upp och förstöras.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro