ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Livsnjutaren kombinerar studier med surf

Anna Holmquist · 20 Dec 2012
Uppdaterad 20 Dec 2012

Foto: Privat


klar

Artikellänk är kopierad

Förra sommaren flyttade Patrizia Wennerholm till Australien för att plugga. Hon bor hos sin syster i surfbym Bondi Beach en bit utanför Sydney och trots den tuffa studietakten trivs hon som fisken i vattnet. Motivationen får hon framför allt av solen, surfingen och den sköna stämningen.

Varför flyttade du till Australien för att plugga?  – Jag har alltid sagt att om jag ska plugga så ska det vara på engelska. Jag har rest sedan jag var 17 år och varje gång jag kommit hem har jag insett att Sverige inte har så mycket att erbjuda.

Du har snart bott i Sydney i ett år, hur känns det? – Livet har aldrig varit bättre. Jag är så himla glad att jag kom in på skolan och fick mitt visum för dessa två år, jag är lyckligt lottad.

Är det svårt att hänga med när allt är på engelska? – Så berest som jag var trodde jag att plugga på engelska skulle vara en baggis. Min första dag i skolan ville jag gråta. Jag förstod inte ett ord av vad läraren sa, och jag var så rädd. Men jag tog mig samman, jag var tvungen! Ett par månader senare gick det bättre och nu är min engelska nästan bättre än min svenska. 

Du sökte till skolan helt på egen hand. Var det svårt?  – Ja, men jag var målinriktad och därför löste allt sig till slut. Det var krångligt. Jag fick mycket hjälp från en tjej på Språkpunkten, utan henne vet jag inte hur det hade gått. Vill du studera utomlands rekommenderar verkligen att du gör samma sak och tar hjälp, hon hade svar på allt. 

Kommer du någonsin vilja lämna surfparadiset och flytta hem igen? – Nej, det kommer jag inte. Jag har betydligt större chanser att få ett bra jobb här, med hög lön, än hemma i Sverige. Och jag trivs för bra här. 

Vilka tips ger du dem som vill göra samma sak som du? – Du har inget att förlora. Ditt liv förändras, du träffar så mycket människor och alla runt omkring dig vill samma sak som du. Bara gör det. Men kom ihåg att spara mycket pengar innan, för med enbart CSN-pengar kommer du inte långt.

Ge oss några väl valda visdomsord från Sidney. – Sydney är staden jag länge letat efter. För första gången har min nyfikenhet på nya längder lugnat ner sig och jag känner mig trygg. Det får summera hur himla bra och häftigt Sydney är. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Holmquist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro