ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Livsstilsråd som kan rädda hjärtat

metro · 9 Feb 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Nu görs en unik satsning för att ge svenska folket livsstilsråd som bygger på den senaste vetenskapen.

Livsstilen har betydelse för att förebygga hjärt-kärlsjukdomar. Det handlar om faktorer som till exempel kost, motion, rökning och stress. Problemet är att det florerar så motstridiga livsstilsråd, inte minst när det gäller kosten.

– Det finns alldeles för mycket tyckande och olika råd kring livsstil i Sverige i dag. Därför sammanställer vi nu de senaste vetenskapligt baserade råden som kan förebygga hjärt-kärlsjukdom, säger Professor Mai-Lis Hellénius vid Karolinska Institutet, överläkare på den nya Livsstilsmottagningen vid Hjärtkliniken, Karolinska Universitetssjukhusets.

I början av 2009 ska ett omfattande utbildningsprogram finnas på plats, framtaget av Mai-Lis Hellénius och finansierat av Hjärt-Lungfonden. Programmet ska spridas till vårdpersonal över hela Sverige och innehålla råd om livsstil som kan förebygga hjärt-kärlsjukdom och förbättra prognosen för dem som redan har drabbats. Stora delar ska dessutom finnas tillgängligt för allmänheten på webben.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro