ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Livstid för mord på sin flickvän

Stockholm TT · 8 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Mannen och hans flickvän bodde i en lägenhet i Fagersta. En längre tid hade 22-åringen irriterat sig på flickvännen. Han tyckte att hon i sitt beteende och i sina uttalanden påminde för mycket om hans mamma som han inte tyckte om och som han tidigare mördat.

När sambon någon gång klagade över att hon hade ont i ett knä kom han att tänka på sin mamma som ibland klagade över reumatisk värk. Högg med kniv Söndagen den 15 januari hade paret bråkat och då bestämde 22-åringen sig för att döda flickvännen. Han ville avsluta förhållandet och ansåg att det enklaste sättet var att mörda henne. Genom att ta livet av flickvännen skulle han också slippa att göra slut på vanligt sätt. Han kunde inte tänka sig att se henne tillsammans med en annan man.

För att lättare kunna genomföra sina planer erbjöd han sig den aktuella dagen att ge flickvännen massage.

När han masserat henne en kort stund i soffan slog han henne med ett kastrull. Slaget mot huvudet var så kraftigt att handtaget slets av.

Mannen tog därefter fram en kniv och högg den ett tiotal gånger i flickvännens hals. Störning Mannen har berättat att han direkt efter dådet kände sig glad och upplevde en stor frihetskänsla. Han lämnade lägenheten och åkte till Stockholm.

Mordet upptäcktes dagen därpå och redan samma kväll greps 22-åringen.

När mordet förövades hade 22-åringen avtjänat ett fyraårigt straff på Sundby ungdomshem för olika brott, bland annat för att han tidigare dödat sin mamma.

Mannen gick i vintras igenom en rättspsykiatrisk undersökning och läkarna har inte funnit honom allvarligt psykiskt sjuk. Däremot anser de att han har en personlighetsstörning med psykopatiska drag.

Förutom mordet dömdes 22-åringen även för att i december 2005 ha misshandlat och hotat sin sambo i parets bostad.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro