ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ljög om att dottern hade cancer för att få pengar

Fredrik Tideman · 24 Aug 2014
Uppdaterad 24 Aug 2014

En kvinna i delstaten Iowa i USA sitter häktad efter att ha ljugit om att hennes dotter hade cancer och fått donationer av allmänheten.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Den 30-åriga kvinnan ska ha ljugit för alla i sin närhet om att hennes 5-åriga dotter hade cancer – inklusive sin man, skriver Daily News.

Lögnen ska ha pågått det senaste året och under den tiden ska kvinnan ha fått donationer i form av pengar från allmänheten till en speciell fond hon skapat. På en insamlingssajt lade hon upp bilder på dottern med rakat huvud och hon har även varit med i flera intervjuer i tv och berättat om flickans sjukdom.

Den lokala brandstationen ställde upp för dottern eftersom hennes dröm är att en dag bli brandman. Brandmännen ska ha hjälpt till att samla in pengar och utsåg flickan till hedersbrandman.

Men till slut uppdagades lögnen – i torsdags larmade flickans skola polisen efter att ha fattat misstankar. Skolan började titta på hur man skulle ta hand om dottern under hennes sjukdom och upptäckte att de sjukvårdskontakter de fått inte ledde någonstans.

Kvinnan sitter nu häktad och är misstänkt för att ha satt sitt barn i fara och för narkotikabrott då hon ska ha gett flickan cannabisolja. Flickans pappa misstänks inte ha varit inblandad i brottet.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Tideman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro