ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ljög om att hon var mamma – misstänkt för kidnappning

Fredrik Beckman · 17 Dec 2013
Uppdaterad 17 Dec 2013

Hävdade att hon var mamma till liten flicka när hon kom till Sverige. Hade det hemlängtande barnet hos sig i ett par år innan socialen grep in. Nu misstänks kvinnan för olaga frihetsberövande.

klar

Artikellänk är kopierad

Kvinnan hävdade att flickan hon hade med sig var hennes dotter men ett dna-test visar att så är inte fallet.
Kvinnan hävdade att flickan hon hade med sig var hennes dotter men ett dna-test visar att så är inte fallet.Foto: Imago/Kamerapress. Obs! Bilden är ett montage.

Den 35-åriga kvinnan kom till Sverige från Ghana 2010. Hennes man bodde redan här och hon fick tillfälligt uppehållstillstånd. Med sig hade hon en åttaårig liten flicka. Sin dotter – hävdade hon.

Tiden gick, flickan blev tio år. Då började sociala myndigheter förstå att allt inte stod rätt till i familjen. Bland annat var den 35-åriga kvinnan misstänkt för misshandel i början av 2012, en brottsmisstanke som lades ner.

Men flickan togs om hand i mars 2012 enligt lagen om vård av unga. Anledningen var brister i hemmiljön.

Det var när hon blev omhändertagen som sanningen började komma fram. Gång på gång sa flickan att 35-åringen inte var hennes mamma. Och att hon längtade efter sin mamma och sina syskon i Ghana.

Hon berättade också att hon träffade den 35-åriga kvinnan kort innan hon kom till Sverige, och de inte ens talade samma språk, utan var tvungna att prata engelska med varandra. Anledningen är att 35-åringen kommer från Wa i Ghana medan flickan är från Accra.

Tingsrätten i Göteborg tog upp fallet och man gjorde ett dna-test. Det bekräftade flickans historia, kvinnan var inte hennes mamma.

Den 35-åriga kvinnan framhärdade dock. Enligt henne måste det ha skett en förväxling på förlossningsklinken hon låg på när hon födde flickan. Det var sex andra föderskor där samtidigt och sköterskan var borta en halvtimma för att tvätta barnet. Oavsett vad dna-testet visade ansåg hon sig vara mamman eftersom hon tagit hand om flickan sedan födseln.

Metro har förgäves sökt åklagaren och kvinnans advokat för en kommentar.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro