ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ljubas son mördades – vädjar till vittnen att träda fram

Fredrik Tideman · 10 Mar 2016
Uppdaterad 10 Mar 2016

Foto: Brottsplats Sverige/TV4


Ljuba Selimotics son Elvis mördades för snart ett år sedan. Fortfarande har ingen dömts för mordet och i kväll tar Brottsplats Sverige upp fallet. Nu vädjar Ljuba de vittnen som kan finnas att träda fram: Jag ber dem att höra av sig till polisen, alla som vet någonting.”

klar

Artikellänk är kopierad

– Elvis var en jättefin kille. Han spelade fotboll, han började spela när han var liten och spelade i flera klubbar i Malmö. Han var en jätteglad och vänlig person, en god vän, säger Elvis mamma Ljuba Selimotic till Metro.

Det var den 13 februari 2015 som Elvis Selimotic, 30, mördades på Söderkullatorget i Malmö. När polisen kom fram låg han i entrén till en butik med stickskador. Elvis kämpade för sitt liv men avled senare på sjukhuset.

►LÄS MER: Två anhållna för knivmord i Malmö

– Jag pratade med honom den dagen och frågade om han skulle komma. Han sa att han skulle komma senare på kvällen och att han skulle träffa några kompisar, säger Ljuba Selimotic.

På kvällen kom polisen till Ljuba och berättade vad som hade hänt. Då var Elvis redan död.

Ett år har gått sedan mordet och ingen har dömts. Men polisen tror att det finns personer som såg vad som hände och som inte har trätt fram, och i kväll tar Brottsplats Sverige i TV4 upp fallet. 

– Det har suttit två yngre män, en född 1996 och en född 1997, häktade på sannolika skäl misstänkta för mord. Men åklagaren kunde inte bygga upp tillräckligt för att väcka åtal, de har därmed fått släppas, säger kriminalkommissarie Bo Lundqvist till Brottsplats Sverige.

►LÄS MER: Misstänkta för knivmord släppta

För Ljuba Selimotic har det varit ett jobbigt år sedan Elvis mördades.

– Det är både sorg och ilska. Man uppfostrar sitt barn och ger honom sitt liv, och så kommer någon och gör något så kallblodigt.

Polisen tror att det kan finnas upp till tio personer som har sett det hända men som inte har berättat hur det har gått till. Ljuba Selimotic vill uppmana de personerna att berätta för polisen.

– Det finns många personer som befann sig på platsen och jag ber dem att höra av sig till polisen, alla som vet någonting, säger hon till Metro.

Brottsplats Sverige sänds i dag, torsdag, klockan 21.00 i TV4

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Tideman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro