ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ljusnande framtid för bilmekaniker

Jenny Sköld · 7 Sep 2011
Uppdaterad 29 Sep 2011
Bilmekaniker – yrket för dig som vill ha jobb snabbt!

Bilmekaniker – yrket för dig som vill ha jobb snabbt! Foto: Foto: Istockphoto


Akut brist på folk som kan nya miljövänliga bilar.

klar

Artikellänk är kopierad

3 200 personer söks till motorbranschen. Hetast är nyutbildade bilmekaniker. Men även tidigare medarbetare kan återanställas.

Är du utbildad bilmekaniker? Då ser de närmaste tre åren riktigt ljusa ut. Motorbranschen, som för inte så länge sedan blev punkterad efter bilbranschens krisår är nu på väg få ordentlig snurr på hjulen igen. Under kommande tre år vill man rekrytera minst 3 200 personer till jobb på landets bilverkstäder. – Framför allt är det mekaniker, som just gått ut gymnasiet som är intressanta. Men det kan även bli aktuellt att återanställa de som blivit arbetslösa efter krisen, säger Patrik Svensson, talesperson för Motorbranschens yrkesnämnder. Den nya tidens bilar kräver också en ny slags kompetens, som gör att utbildningen måste förändras för att anpassas till branschens behov. – Vi har ett kraftigt behov av personal som kan digital felsökning och som har kompetens kopplat till elsystem och elektronik. Vi ser det som ett resultat av att eldrivna fordon tar en allt större andel av den svenska fordonsparken, säger Patrik Svensson.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro