ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ljusterapi i det soliga Miami

metro · 9 Okt 2011
Uppdaterad 11 Okt 2011

En kulen nordisk höstdag är det inte svårt att ta till sig Floridas klimat och livliga party. RES Magnus Wittbjer reser till Miami för några dagars ljusterapi i en motsägelsefull metropol med ständigt solsken.

klar

Artikellänk är kopierad

När Miamis himmel färgas rosa, lila och blå är takbaren på Gansevoort hotell.
När Miamis himmel färgas rosa, lila och blå är takbaren på Gansevoort hotell.
Pelican hotel.
Pelican hotel.
Pelican Hotel.
Pelican Hotel.
I Miami Beach finns renoverade Art Deco-byggnader från 20- och 30-talet.
I Miami Beach finns renoverade Art Deco-byggnader från 20- och 30-talet.
Takbar på Gansevoort.
Takbar på Gansevoort.
Pelican hotel har något för alla.
Pelican hotel har något för alla.
Svusltigt boende i Versaces semesterbostad.
Svusltigt boende i Versaces semesterbostad.
Mysigt på Dining room.
Mysigt på Dining room.
Mysigt på Dining room.
Mysigt på Dining room.

Med billig dollarkurs och inspiration från omgivningens ständigt glittrande fåfänga sätter du lätt fart på kreditkorten i någon av stadens riktigt bra köptempel. Lincoln Road är en gågata med historia som går tillbaks till 30-talet. Här finns ett pärlband av butiker av lite lyxigare karaktär. Utbudet av restauranger och kaféer är stort och vart man än slår sig ner har man bra utsikt över denna informella catwalk av snygga kvinnor och män. The Miracle Mile i Coral Gables, en liten bit söder om Miami är också ett måste för shoppingtörstande med någorlunda luftig budget. För den prismedvetne finns det ett antal Factory Outlets spridda runt Miami. Sawgrass Mills brukar nämnas som en av de bättre. Stort utbud av kända varumärken till mycket billiga priser.

Shoppa lyxigt eller mer budgetvänligtGansevoort Miami Beach När kvällsljuset faller och Miamis himmel färgas rosa, lila och blå är det dags att dra sig upp till baren uppe på taket på Gansevoort Miami Beach Hotel. Med fri utsikt över Atlanten och en skönt omslutande klubbkänsla, sippas det på eleganta cocktails och sorlas det bland det snygga klientelet. Luta dig tillbaka, ta en klunk och låt dig sakta berusas i den ljumma brisen.2377 Collins Avenue, Miami Beach www.gansevoortmiamibeach.comBo i Versaces sommarhusThe Villa by Barton G Den avlidne Gianni Versaces minst sagt svulstiga semesterboende på första parkett i Miami Beach har sålts och omvandlats till The Villa by Barton G. Bygget gör numera tjänst som lyxigt hotell, där man tagit till vara Versaces stolta blingiga arv. Restaurang, hotellrum, lobby och bar är samtliga inredda i designerns flådiga tecken.1116 Ocean Drive, Miami Beach. www.thevillabybartong.comHotellet som har något för allaPelican Hotel På få ställen i Miami kan man få tag på inkvartering som passar en normal semesterplånbok. Men Pelican Hotel är undantaget, trots att hotellet ligger precis vid havet och dessutom har personlig karaktär. Vill du bo i en tikihydda, en kuliss som tagen ur tv-serien “Mad men” eller föredrar du en lite mer bordellaktig stämning? Alla dessa rum (och fler) finns på Pelican Hotel.826 Ocean Drive, Miami Beach www.pelicanhotel.comFantastiskt utan att vara högfärdigtThe Dining room Miami Trevlig och mysig kvarterskrog som serverar traditionell bistromat från en diger meny. Rätterna är många och fantastiska, matsalens takkrona glittrar diskret och servicen är oklanderlig. Med detta sagt är The Dining Room inte på något sätt högfärdig eller pretentiös, snarare tvärt om.413 Washington Avenue, Miami Beach www.diningroommiami.comFiskrätter med KubainfluenserGarcias Seafood Grille & Fishmarket Garcias är ofta benämnt som en undangömd skatt i Miami. Hit åker lokalbefolkningen för ett skrovmål på enkel och okomplicerad kubansk- influerad mat. Basen i köket är nyfångade läckerheter från havet, som man faktiskt fångar med den egna flottan av fiskebåtar. Garcias har funnits sedan 1966 och har inga planer på att lägga ner.398 NW North River Drive, Miami www.garciasmiami.com Motsägelsefull men het klubbscenBuck 15 Miamis klubbscen är otroligt omfattande och motsägelsefull. Liksom staden i sig, är spännvidden allt mellan högdragen elegans till vulgärt skrikiga syltor. De latinska influenserna är starka, vilket sätter huvudprägeln på många av stans uteställen. Buck15 är ett partyställe välbesökt av Miamis bofasta, lite yngre befolkning. Hett, svett och roligt om du är under 30.707 Lincoln Lane, Miami www.buck15.net

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro