ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ljuvlig plockmat

metro · 19 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Skapa julstämning redan nu med plockgodis.Anne Torjussen är kock och hälso­expert på Menyse.com.

Hon ger dig tips varje torsdag i Metro.

Friterade knyten med hjortron

Ingredienser 18 knyten6 frysta filodegsark, 50 x 25 cm150 gram camembert250 gram färskfrysta hjortronFrityrolja40 gram rucolasallat1 msk furiakikrydda eller dylikt

Tillagning1. Tina filodegen. Lättina hjortronen.2. Lägg två filodegsark på varandra. Skär dem i 6 delar. Fördela ost och hjortron på degrutorna. Rulla ihop.3. Hetta upp frityrolja till cirka 170°C i stekkastrull.Fritera 4 rullar i taget. Lägg över på hushållspapper.4. Lägg upp och garnera på rucolabädd.Strö över furiaki eller annan krydda.

Bresaolaknyten med äpple

Ingredienser till 8 st8 skivor breasola (lufttorkad skinka)1.5 st rött syrligt äpple20 gram inlagd ingefära100 gram PhiladelphiaostSalt och tandpetareTillagning1. Kärna ur äpple. Finhacka två tredjedelar. Finhacka ingefära.Blanda äppelhacket och ingefära med philadelphiaost. Salta.2. Fördela röran på skinkskivorna. Rulla ihop. Fäst ihop med tandpetare och garnera med äppelskivor. 

Camembertgratinerade plommon

8 stycken plommon4 stycken lila plommon, fast sort125 gram camembertTillagning1. Sätt ugnen på 200°C. Dela plommonen på mitten och ta ur kärnorna. Lägg över på ugnsplåt.2. Fördela sedan camemberten över de delade plommonen. Sätt in i ugnen och låt dem gräddas i 15 minuter.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro