ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

LO-basen vill att Anna Sjödin avgår

Stockholm TT · 14 Dec 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

På frågan om Anna Sjödin kan sitta kvar svarar Lundby-Wedin att det är en fråga som i första hand SSU ska bedöma. -Men när allt det som organisationen står för hamnar i skugga därför att Anna Sjödin är i den situation hon är i nu, då tycker jag att hon ska fundera ordentligt på om hon inte skadar organisationen mer om hon sitter kvar, säger hon. Klokt att avgå Hon betonar att Sjödin inte på något sätt är dömd för all framtid, hon kan fortsätta att göra goda insatser för SSU. -Men som ordförande är hon i en omöjlig situation nu. TT: Så du ser ingen annan utväg än att hon avgår? -Jag tror att det vore det klokaste. Lundby-Wedin säger att hon har stor respekt för Anna Sjödin, som står fast och är tydlig i sin politik. -Men nu är det ingen som bryr sig om det, allting handlar bara om det som hon blivit dömd för och då kanske det skadar både henne och organisationen mer om hon sitter kvar, säger hon. SSU:s problem Socialdemokraternas partisekreterare Marita Ulvskog tänker inte ingripa för att bistå SSU. -Nej, det finns inget jag kan göra. De är en självständig organisation och jag tror att det skulle kunna vara kontraproduktivt om någon försöker tala om vad de ska göra. På frågan om det inte också skadar moderpartiet svarar hon: -Det kan inte jag bedöma. Oberoende om det skadar eller inte så är det ändå de som måste reda upp detta själva. Har kvar lönen Anna Sjödin har lön från SSU under sin timeout. Hon tjänar 31 200 kronor i månaden vilket motsvarar 65 procent av ett riksdagsarvode.

Vad som händer om hon frivilligt avgår eller tvingas gå är oklart. Det finns inga regler för det, uppger SSU:s pressjour. Det blir upp till förbundsstyrelsen att besluta om eventuellt avgångsvederlag.

Sjödin valdes till ordförande i augusti 2005. Hennes företrädare Ardalan Shekarabi avgick "i förtid", efter bara två år. Då hade förbundet skakats av fusk med medlemsrapportering och av att Shekarabi använt SSU-pengar från ett integrationsprojekt till att finansiera sin kampanj för att bli ordförande 2003.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro