ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lockad till efterfest på färja – våldtogs

John Lindblom · 11 Okt 2012
Uppdaterad 11 Okt 2012
Lockad till efterfest på färja  – våldtogs Den nu åtalade mannen ska enligt åklagaren ha förgripit sig sexuellt på en kvinna som lurats med till hytten. Foto:

Lockad till efterfest på färja – våldtogs Den nu åtalade mannen ska enligt åklagaren ha förgripit sig sexuellt på en kvinna som lurats med till hytten. Foto: Foto: Polisen


Kvinnan övertalades att följa med på efterfest. Men i stället blev hon utsatt för sexövergrepp. Två gånger av två olika män.

klar

Artikellänk är kopierad

Nu åtalas en av gärningsmännen för våldtäkt i Solna tingsrätt. En annan man åtalas för misshandel och olaga frihetsberövande. Den tredje mannen är fortfarande på fri fot.

– Den andre misstänkte har vi ännu inte fått tag i, säger åklagare Eva Wintzell.

De två övergreppen mot kvinnan ska ha ägt rum i juli 2010 och på grund av bristande utredningsresurser har åtal inte kunnat väckas förrän nu.

Kvinnan hade följt med en väninna på en kryssning på en Finlandsbåt och hamnade till slut i en hytt där en man påstod att det pågick en efterfest.

Men någon efterfest pågick inte alls. 

Den nu 32-åriga kvinnan våldtogs i stället enligt åklagaren först av en man i 30-årsåldern och därefter ska alltså ytterligare en man, ännu på fri fot, ha förgripit sig sexuellt på kvinnan.

Mannen i 30-årsåldern åtalas för våldtäkt och olaga frihetsberövande och en tredje person åtalas enbart för misshandel och olaga frihetsberövande sedan han med våld hjälpt till och tvingat kvar kvinnan i hytten över en timme.

Båda åtalade personerna nekar till brott. Den våldtäktsåtalade mannen hävdar att kvinnan gått med  på sex frivilligt.

Kvinnan ska ha gjort starkt motstånd vid båda övergreppen med dokumenterade skador som följd. 

Åklagare Eva Wintzell bygger åtalet bland annat på övervakningsbilder samt läkarutlåtande samt förhör med offret och andra vittnen på båten.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro