ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Loda lägger spelarkarriären på hyllan – tar ny roll i Alliance

Erik Glanell · 4 Jun 2018
Uppdaterad 4 Jun 2018
Jonathan "Loda" Berg tar ett steg tillbaka som spelare och blir i stället Alliance Dota 2-coach.

Jonathan "Loda" Berg tar ett steg tillbaka som spelare och blir i stället Alliance Dota 2-coach. Foto: Erik Glanell/Metro


Frågan var snarare när och inte om Dota 2-legendaren Jonathan "Loda" Berg skulle lägga spelarkarriären på hyllan. I söndags kom så beskedet.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonathan ”Loda” Bergs pensionering från spelarkarriären i Dota 2-laget Alliance är en av de sämst bevarade hemligheter någonsin. Sedan mer än ett år tillbaka har det varit ett ständigt återkommande ämne både för Loda själv och i medierna.

Så sent som i Metro Esport Magazine för några veckor sedan pratade stjärnan om hur han såg laget fortsätta utan honom i startfemman.

Han fick då frågan av Kim ”Drayich” Larsson: ”Om du ersätter dig själv, är det då slutet för din spelande dota 2-karriär då?”

– Ja, det tror jag. Man kommer ju alltid spela dota, men ja helt klart, svarade Berg.

I söndags kväll kom därför det besked som verkligen alla hade väntat sig.

”Så är det dags. En dag som jag fruktat under en längre tid men nu när den är här så känns det rätt. De senaste två åren har jag vandrat på otrampad mark och jag skulle ljuga om jag sa att det inte har varit kämpigt. Att vara delägare i ett lag må verka som en dröm, och det var det på många sätt, men det är också krävande. Det är en av anledningarna till att jag slutar”, skriver Jonathan ”Loda” Berg i ett pressmeddelande på Alliance hemsida.

Helt Loda-löst blir dock inte Alliance då Berg i stället tar rollen som coach för laget.

Jag går in som laget coach med omedelbar verkan och kommer att slå samman med spelarna på träningslägret för att förbereda inför det öppna kvalet till The International 2018. Jag är övertygad om att vi kan resa oss igen.

Laget har efter Lodas rollbyte beslutat att ta in tysken Maximilian ”Qojqva” Broecker som femte man i truppen. En spelare som både Michael ”miCKe” Vu och Aydin ”iNSaNiA” Sarkohi har spelat med tidigare.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro