ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Loda tar en paus – Alliance hämtar in Era som ersättare

Erik Glanell · 9 Jun 2017
Uppdaterad 9 Jun 2017
Alliance under Dreamhack winter 2016. Nu ser uppställningen annorlunda ut.

Alliance under Dreamhack winter 2016. Nu ser uppställningen annorlunda ut. Foto: Simon Engstrand


Jonathan "Loda" Berg tar ett steg tillbaka från den professionella scenen tills efter The International.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro har tidigare skrivit om omkastningar i det svenska Dota 2-laget Alliance. Nu kommer nästa stora besked från organisationen. Lagets frontfigur och stjärnspelare Jonathan ”Loda” Berg tar en paus från laget.

I ett uttalande på Alliance hemsida skriver han att den senaste tiden har varit tuff och att det har varit svårt att balansera delägarskapet i organisationen med att vara aktiv som professionell spelare.

”Det här var inget lätt beslut att ta och jag vet att många va er kommer bli besvikna. Men det här är rätt för mig och jag hoppas att ni kan respektera de. I intervjuer pratar jag ofta om att lämna plats till någon ny. Det här är inte längre mitt lag och tiden är inne för att låta killarna få göra ett försök själva. De är passionerade, dedikerade och redo att bevisa vad de går för”, skriver Loda i uttalandet.

Efter att ha tagit ett steg tillbaka säger stjärnan att han nu ska fokusera på sig själv och kanske lira lite MMR. Men han öppnar också för en comeback.

”Jag kommer att vara borta från den professionella scenen tills efter TI då jag med största sannolikhet återvänder till laget. Som fader till Alliance stannar jag i organisationen och njuter av våra matcher från publiken i stället för på spelplanen”, skriver han.

För att fylla carryluckan som Jonathan ”Loda” Berg lämnar efter sig i Alliance tar laget in Adrian ”Era” Kryeziu som närmast kommer från Ninjas in Pyjamas Dota 2-lag som nyligen lade ner.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro