ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Löfven om 1 maj-talet: Jobb, jobb, jobb

Peter Lindholm · 30 Apr 2012
Uppdaterad 2 Maj 2012
LÖfven om 1 maj-talet: Jobb, jobb, jobb

LÖfven om 1 maj-talet: Jobb, jobb, jobb


Stefan Löfven har tigit klart. I morgon håller Socialdemo-kraternas partiledare sitt hittills största och viktigaste tal när första maj firas i Göteborg.

klar

Artikellänk är kopierad

Stefan Löfven, 54, gick i sitt första förstamaj-tåg när han var 14–15 år gammal, vilket kan betyda att han i morgon firar 40-årsjubileum i den talarstol som kommer att få mest uppmärksamhet i landet under dagen. 

Han avslöjar att han på Götaplatsen i Göteborg kommer han att tala om vikten av arbete och utbildning, betydelsen av ett solidariskt samhälle men också beröra internationella frågor.

Dina tidigare förstamajtal har alla handlat om samma sak: jobb, jobb och jobb.– Ja, det är jobb, jobb och jobb. För människans möjlighet att förverkliga sina drömmar och leva sina liv på bästa sätt är förknippat med möjligheten att försörja sig själv. Och ska vi ha råd med det välfärdssamhälle som vi vill ha, där alla människor kan ha ett bra liv, så vill det till att vi har människor i arbete.

Socialdemokraternas paroll i år är ”Kunskap och arbete bygger Sverige”. Det tycker väl alla partier?– Ja, men vad man säger är en sak, man måste göra också. Vi har en regering som försämrat utbildningsmöjligheterna för Sveriges löntagare och håller på att försämra för ungdomen.  För oss är det viktigt att göra både och.  Man måste vara väldigt tydlig över kunskapers betydelse, både för människor och för samhälle, därför satsar vi betydligt mer än regeringen på just utbildning.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro