ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Löfvens dikt: Ned med patriarkatet”

Tomas Lundin · 3 Mar 2015
Uppdaterad 3 Mar 2015

Rättviseförmedlingen fyller fem år. Det har inte statsminister Stefan Löfven missat. I ett telegram visar han upp sin poetiska ådra.

klar

Artikellänk är kopierad

ökensandLöfven”Sverige är kanske världens mest jämlika land. Men det bygger ju på att många andra är så kassa. Det blir som en droppe vatten kallar sig för ocean i . Bara för att den har störst massa”, inleder sin dikt. 

Rättviseförmedlingen grundades 2010 av Lina Thomsgård och har haft som huvudsyfte att hjälpa andra att hitta experter och kompetens som bryter mot normerna. I dag har förmedlingen över 60 000 fans på Facebook och har hjälpt fram hundratals personer. ► LÄS MER: Thomsgård hoppar av Rättviseförmedlingen

I samband med femårsdagen avslöjades också att kulturminister Alice Bah Kuhnke påbörjat ett samarbete med föreningen som ska syfta till att bredda urvalet till vilka som har makt över kulturlivet.

I kommentarsfältet har vissa personer frågat sig om telegrammet verkligen är äkta vara, men enligt Rättviseförmedlingen kommer det faktiskt från Stefan Löfven. 

Många frågar sig också om det är lämpligt för en statsminister att uttrycka sig så slängigt som Löfven gör i dikten och om det verkligen heter ”kassa” och inte ”kass”.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro