ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Löfvens stöd dalar

Peter Lindholm · 18 Feb 2013
Uppdaterad 18 Feb 2013

Stefan Löfven har en brant uppförsbacke framför sig om han ska vinna det svenska folkets förtroende inför riksdagsvalet nästa år. Tilltron till S-ledaren fortsätter att sjunka.

klar

Artikellänk är kopierad

I samarbete med YouGov.
I samarbete med YouGov.

Svenska folket hade störst förtroende för Stefan Löfven i maj 2012, några månader efter att han tillträtt som partiordförande för Socialdemokraterna. Med 28,9 procent var han nära statsminister Fredrik Reinfeldts (M) 31,2 procent.

Men sedan dess har Löfven dalat som ett höstlöv. Enligt Yougovs och Metros väljaropinionsundersökning för februari är nu stödet nere i 19,7 procent.

Varför lyfter det då inte för Stefan Löfven? 

Statsvetaren Stig-Björn Ljunggren, som själv är socialdemokrat, anser att det främst beror på att Stefan Löfven inte syns tillräckligt.

– Han är ju inriktad på att få sitt parti på kurs. Sedan är det också att notera att regeringen försöker undvika att ge honom möjlighet att synas och hålla honom borta från debatten.

Det låga förtroendet för Löfven är alltså Reinfeldts fel?

– Nja, fel … det är skickligt gjort av Moderaterna och den borgerliga alliansen. Men det är även mediernas fel. Och hans eget fel.

LÄS MER: Motvind för Stefan Löfven

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro