ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lök utan tårar skapad

Metro · 7 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

LÖKIGT.Efter sex år har Japanska och Nya Zeeländska forskare lyckats finna lösningen på ett av mänsklighetens stora dilemman: Hur man slipper gråta när man skär lök.Det har gjorts genom att med genteknik stänga av enzymet som får oss att gråta i löken.– Vi förutspår också att hälso- och smakprofilen kommer att bättras på efter vad vi har gjort, säger Colin Eady, som lett forskningen till AFP.Men ännu dröjer det 10–15 år och tusentals liter med tårar innan löken kommer att finnas i butik.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro