ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lokalpolitikern Rebwar mordhotad

Ulrica Widsell · 30 Aug 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Lokalpolitikern Rebwar Hassan är mycket engagerad i valarbetet, trots hot och trakasserier.
Lokalpolitikern Rebwar Hassan är mycket engagerad i valarbetet, trots hot och trakasserier.

Lokalpolitikern Rebwar Hassan (mp) från Rinkeby har utsatts för mordhot och rasistiska kränkningar i samband med årets valkampanjer. – Det här känns mycket obehagligt, säger han. En sen kväll i augusti när ha kom hem efter att ha varit ute och satt valaffisher hade en okänd person ringt och hotat Rebwar Hassan till livet och mannen på telefonsvararen hotade också att skada honom. I ett annat samtal hade en person ringt och sagt kränkande saker i ett meddelande. – Vad ska man göra, hur ska man reagera? Jag blir arg och irriterad för att det påverkar mitt politiska arbete. Man får vara försiktig och jag kan inte koncentrera mig på det jag tycker är viktigt, som att få upp valdeltagande bland invandrare, säger han.

HOTAD I FLERA ÅR Rebwar Hassan, som suttit i Stockholms kommunfullmäktige för miljöpartiet sedan 1998, är ordförande i Stockholm Vatten och  ledamot i stadsdelsnämnden i Rinkeby, har under många år stått ut med rasistiska trakasserier och kränkande påhopp i samband med sitt politiska engagemang. Per post har han flera gånger fått kränkand brev. – Jag har polisanmält hoten. Gnistan jag har försvinner lite när sådant här händer. Jag blir orolig och jag tänker på mina barn. Polisen har svårt att ingripa mot den här typen av hot. – Bedömningen i det här fallet är att det finns inget att gå på för att utreda vidare nu. Mordhotssamtalet hade vi inte möjlighet att spåra, konsterar Mats Karlsson, kriminalkommissarie vid västerortspolisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro