ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lokalt gsm-nät larmar självt

Ola Jacobsen · 10 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

TELEFONI. Genom att bygga in larmfunktioner i sina lokala gsm-nät hoppas telefoniföretaget Spring Mobil locka över dect-användarna, inom industrin.– Vi är först i världen med en helhetslösning för telefoni och larm för industrin, säger Ulf Groth, vd Spring Mobil.

Fasta telefoner, företagsväxeln, decttelefoner (vanliga trådlösa telefoner), komradion och larm ersätts av mobiltelefoner. Allt sköts av en virtualiserad växel. – Vi har byggt in larmhantering i gsm-systemet, larmen skickas via gprs till servern och distribueras i klartext till mobilerna. Alla larm prioriteras i telefonen. Till exempel hamnar alltid larm om brand högst upp, säger Ulf Groth.

Med ett eget lokalt gsm-nät får företagen enligt Ulf Groth högre säkerhet än med dect-system. – Skulle det egna nätet gå ner ligger två publika nät ovanpå, så det är full redundans, säger han. I dag har Telenor och Telia telefoniprodukter, men ingen av dem klarar enligt Ulf Groth av larmhantering.– Vi är först i världen med att bygga in en larmlösning i en mobil värld, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Ola Jacobsen
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro