ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lokföraren skämtade på Facebook om hur fort han körde

Gustaf Eriksson · 25 Jul 2013
Uppdaterad 29 Jul 2013
Lokföraren skämtade om hur fort han körde

Lokföraren skämtade om hur fort han körde Foto: Scanpix


80 människor har bekräftats döda i den våldsamma kraschen i Spanien. Tidigare har lokföraren skojat om hur snabbt han kör tåg. "Jag kan inte köra fortare", skrev han på Facebook.

klar

Artikellänk är kopierad

Tåget höll mycket hög hastighet när det på väg in till tågstationen i Santiago de Compostela på onsdagskvällen. I en kurva spårar tåget ur, och vagnarna rammar en mur. 80 människor har bekräftats döda efter olyckan. 20 är mycket svårt skadade. Tågkraschen är den värsta i Spanien på 70 år.

Hastighetsbegränsningen på sträckan som tåget färdades på är 80 kilometer i timmen. Innan den ödesdigra kraschen kan farten ha uppgått till omkring 200 kilometer i timmen, enligt vittnen och regeringskällor. 

Den 52-årige lokföraren klarade sig utan allvarligare skador. Han ska förhöras om olyckan.  Spanska medier rapporterar att föraren i mars förra året la upp en bild på sin Facebooksida föreställande en tåghastighetsmätare. Nålen ska ha visat att tåget körde i 200 kilometer i timmen. 

I en kommentar till bilden ska mannen ha skrivit: "Jag är precis på gränsen, kan inte köra fortare – för då blir det böter."

Mannens Facebooksida är nu stängd.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro