ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

London zoo utreds för festkvällar

Fredrik Tideman · 31 Jul 2014
Uppdaterad 1 Aug 2014
En tiger ska ha fått öl på sig under en av London zoo:s festkvällar i sommar.

En tiger ska ha fått öl på sig under en av London zoo:s festkvällar i sommar. Foto: AP


Under sommaren arrangerar London zoo så kallade "Zoo lates", festkvällar inne i djurparken. Men efter flera incidenter där djur blivit störda av berusade besökare ska nu evenemangen utredas av Londons ledning.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro har tidigare skrivit om ”Zoo lates”, London zoos event som återkommer varje fredag under sommaren och förvandlar djurparken till en nattklubb.

►LÄS MER: Djur störs av berusade zoo-besökare

Flera incidenter har inträffat, bland annat en där en man hällde öl över en tiger och en annan där en man försökte bada med pingvinerna.

Kritiska röster höjdes från djurparken där flera ur personalen var oroliga både för djurens och besökarnas säkerhet.

Nu har saken tagits upp i Westminister City Council, Londons styrande organ, som kräver en utredning av ”Zoo lates”, skriver Metro UK.

– Om rapporterna om vad som hänt under de här kvällarna stämmer så skapar det oro både om människors säkerhet och om djurens välbefinnande, säger Steve Harrison, chef på gatukontoret, till Metro UK.

– Vi har bett om en rapport om vad som hänt. Djurparken har vissa krav att uppfylla och vi kommer att jobba med dem för att se till att de upprätthålls, fortsätter han.

London zoo har tidigare uttalat sig och sagt att eventen är säkra och att ett förbud mot alkohol inte är nödvändigt.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Tideman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro