ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lönegapet fördubblat

Anders Göransson · 5 Dec 2011
Uppdaterad 5 Dec 2011
Löneskillnaderna mellan arbetare och tjänstemän har ökat kraftigt. Som högst kan en tågstädare få 20 350 kronor i månaden. – Jag har jobbat med det här i 24 år och det är vad jag får, säger Bo Engelbrecht, här med kollegerna Susanne Zeratsion och Marlena Lampinen.

Löneskillnaderna mellan arbetare och tjänstemän har ökat kraftigt. Som högst kan en tågstädare få 20 350 kronor i månaden. – Jag har jobbat med det här i 24 år och det är vad jag får, säger Bo Engelbrecht, här med kollegerna Susanne Zeratsion och Marlena Lampinen. Foto: Henry Lundholm


Tjänstemän rycker ifrån i ­löneligan. Lönegapet har mer än fördubblats på femton år. "Grupperna glider isär mer och mer eftersom man oftast träffar avtal med procentsatser".

klar

Artikellänk är kopierad

Glöm myten om utjämningen mellan arbetare och tjänstemän. Tvärtom har lönegapet mer än fördubblats på 15 år, räknat i kronor.

"Skillnaderna är för stora"

På Centralstationen i Stockholm jobbar Bo Engel­brecht, Marlena Lampinen och Susanne Zeratsion på företaget Trafficare med att städa SJ:s tåg. Det är ett tungt och stressigt jobb som sliter på kroppen – men det märks knappast i lönekuvertet. Som högst kan en tågstädare komma upp i en grundlön på 20 350 kronor i månaden.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro