ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lönen kom – nu shoppar vi ordentligt

Josefin Svenberg · 26 Aug 2011
Uppdaterad 26 Aug 2011
Kommer du att passa på att shoppa i helgen? – Ja det är därför vi är här.  Imorgon blir det lön och studiebidrag sedan ska vi göra en secondhand-djupdykning och kolla om det kan passa oss. Vi letar efter kläder, väskor och skor. Fr.v Linda Johansson, 24, stud, Östersund & Victoria Lehnberg, 22, förskolevikare, Sundsvall.

Kommer du att passa på att shoppa i helgen? – Ja det är därför vi är här.  Imorgon blir det lön och studiebidrag sedan ska vi göra en secondhand-djupdykning och kolla om det kan passa oss. Vi letar efter kläder, väskor och skor. Fr.v Linda Johansson, 24, stud, Östersund & Victoria Lehnberg, 22, förskolevikare, Sundsvall. Foto: Henry Lundholm


Nu har augustilönen äntligen kommit – och handeln räknar med en bra shoppinghelg.

klar

Artikellänk är kopierad

Förra veckan tipsade Metro om hur du skulle klara sista helgen fram till den efterlängtade augustilönen.

Nu har pengarna förhoppningsvis trillat in på kontot. Och vad gör vi då? Jo, vi spenderar dem.

– Den här helgen har alla förutsättningar för att bli riktigt bra för handeln. Förutom att det är lönehelg så är alla tillbaka från semestrarna samtidigt som det fortfarande är mycket turister, säger Lena Larsson, vd för Handelns Utredningsinstitut.

Att vi blir extra shoppingbenägna nu hänger även ihop med skolstarten, menar Svensk Handels vd Dag Klackenberg.

– Dels köper naturligtvis skolbarnen och deras föräldrar prylar till skolstarten. Det är så kallade nödvändighetsutgifter, men vid den här tiden på året blir det även mycket ”feel good-utgifter”. Många av oss lever kvar i känslan av att hösten är en nystart och passar på att handla nya kläder, göra om i hemmet eller börja på någon kurs, säger Dag Klackenberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro